From Name – Gönderen ismi ile marka bilinirliğini arttırmak ve inbox’a ulaşmak

Email Kampanyalarınızda “Gönderen” alanı, markanızı öne çıkartmak için kullanabileceğiniz en önemli fırsatlardan birisidir.

“From Name” bu email kimden geliyor alanıdır. Kullanıcılar emaili açmadan önce ilk dikkat ettikleri yer emailin nereden geldiğine bakmaktır. Eğer anlamı olmayan başlık yada semboller gönderiyorsanız yüksek oranda açılma oranlarını bu nedenle düşürüyorsunuz demektir.

2002 yılından bugüne DoubleClick Tüketici raporuna göre, ankete katılan kullanıcıların sadece %35’i emailin subject(konusuna)’ine bakarak emaili açtığını ve %65’ı ise emaili açmak için motive edici en önemli faktör olarak “from name” satırını öngördüğünü belirtiyorlar.

Email kampanyalarınızda başarıyı yakalamak istiyorsanız bu kritik küçük detaylara özen göstermelisiniz. Okunma oranlarını arttırmak için kullanılan yanıltıcı başlıklar yerine from name alanına marka isminizi yazarak ve aşağıda ileteceğimiz ipuçlarını uygulayarak sizi başarıya ulaştırma konusunda yardımcı olacağına emin olabilirsiniz.

  • From Name (Marka ismi / mail kimden geliyor).
  • From Address (Mail hangi adresten geliyor).
  • Bu iki başlık hiçbir zaman yanıltıcı olmamalıdır.

    1- From Name: email kimden geliyor. ÖRN: Michelle Diva, Ali Tuğrul yada Markanız

    2- From Addres: Mail hangi adresten geliyor. ÖRN: xxx@sunucunuz.com

    Yukarıda bahsedilen 2 ana başlıkta her zaman tutarlı olun. Email alıcıları tarafında bilinir olmak için gönderim yapılan from address ve from name alanlarını sabit tutun. Her gönderide bu alanları değiştirmek sizden sürekli email alan kullanıcada farklı bir firmadan email geliryormuş izlemini yaratabilir.

    AOL 9 ve Microsoft kullanıcılarını spam email gönderenlerden korumak için sıkı güvenlik önlemleri almaktadır. AOL 9 ve Microsoft Outlook HTML düzeninizi görür , ancak alıcının güvenilir gönderen veya kişi listesinde olmadıkça sizin emailinizdeki görüntüleri görünmez duruma getirir. Bu nedenle okunabilirliği arttırmak adına kullanıcıların sizi güvenli listeye alması önemlidir.

    Buradaki amacımız Güvenli gönderenlerden olmaktır. Email alıcılarının sizi adres defterlerine eklemeleri için teşvik etmelisiniz. Bu sayede inbox’a ulaşma oranlarınız büyük ölçüde artıyor ve sizi güvenli listeye ekleyen kullanıcılar resimlerinizi otomatik olarak yüklüyor olacaktır. sonuç olarak from name ve from address lerini çok önemli bir gerekçe olmadıkça değiştirmemenizi öneriyorum.

    Bir kullanıcının güvenli listesinde olduğunuzda bir çok spam filtresinden muaf olacağınızı unutmayın!

    One thought on “From Name – Gönderen ismi ile marka bilinirliğini arttırmak ve inbox’a ulaşmak

    1. Merhaba,

      Kişisel olrak geliştirdiğim BenMODA platformuyla ilgili senin de görüşlerini almak isterim.
      Projemin pazarlama çalışmalarını tek başıma yürüttüğüm ve ağırlıklı olarak email üzerinden tanıtım yapmaya çalıştığım için yazın ilgimi çekti.

      iyi çalışmalar,

      Ibrahim

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *