Veri Kalitesini Arttırmak

Email listelerinizin kalitesi kampanyalarınızın olumlu geri dönüşümlerinde etken bir faktör. Ancak böyle bir listeye sahip olmak; tek seferde başlanıp oluşturalacak bir işlemden çok, uzun süreli ve disiplinli çalışmayı gerektirir.Eğer email listeniz aktif olmayan bir liste ise, yüksek bütçeli yatırımlarınızın olumlu geri dönüşümünden bahsetmek söz konusu değildir.

Bir çok firma email listelerinin az yada çok kirli olduğunun farkındadır. Veri girişlerinde bir çok hata yapılıyor. Bu hatalardan bazıları; tekrar eden adreslerin olması, eksik veri girişleri, kolonlar arasındaki tutarsızlık olarak sıralayabiliriz. Dolayısı ile data kalitesini arttırmak başlı başına uzun soluklu bir çalışmadır. Email listelerinizin kalitesini arttırmak için veri kirliliğini olabildiğince azaltmalısınız.

Data kalitesini arttırma da;

1.adım email datanızı detaylı olarak incelemek olmalıdır; listedeki tekrar eden aynı adresleri temizlemek, email adres kolonundaki türkçe karakterleri düzeltmek, tek satır içinde 2 email adresi varsa bunları düzeltmek olmalıdır. Profesyonel bir email marketing platformu kullanıyorsanız bunları sistematik bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Eğer kullanmıyorsanız bunları manuel olarak elle yapmanız gerekecektir.

2.adım düzenli olarak datanızı kontrol ederek, geçersiz adresleri listenizden çıkarmak olmalıdır.

3.adım gönderimlerinizde formlar kullanarak kişinin kendi bilgilerini güncellemesini sağlamak olabilir.

One thought on “Veri Kalitesini Arttırmak

  1. Bilgiler için teşekkürler. Ciddi miktarda yatırım yaptıktan sonra e-mail marketing yapma esnasında acemice davranmayı anlamak gerçekten zor. Ya bilgisizlikten olabilir yada e-mail marketing in önemini kavrayamamaktan. / Bürçehan Irmak ORAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *