Gmail’de inbox’a ulaşma oranlarınızı ikiye katlayın.

Bu hafta gmail’de inbox’a ulaşma oranlarını arttırmak için küçük detaylardan bahsetmek istiyorum. Email marketing sektöründe çalışanlar gmail’de inbox’a ulaşmanın oldukça zor bir süreç olduğunu iyi bilir. Nitekim düzenli gönderim, uygun içerikler ve küçük ayarlar sayesinde gelen kutusuna ulaşma oranlarınızı 2 katına çıkarabileceğinizi bilmenizi isterim.

Gmail’de inbox’a ulaşmakta sorun mu yaşıyorsunuz?

Gmail diğer tüm ISP’ler gibi spam a karşı yeni önlemler alıyor ve bu gelişmeler nedeni ile inbox’a ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu aşamaları tecrübe etmeden öğrenmek zordur.  Revotas’ın bu konudaki test raporlarımızı sizinle paylaşmak isterim.

Gmail’de inbox’a ulaşmanızda faydalı olabilecek işlemler:

Email kampanyanızı göndermeden önce ücretsiz olan 1 veya 2 adet gmail hesabı açın, bunları test amaçlı kullanın ve aşağıdakileri deneyin.

  • Gönderim yapmış olduğunuz email listesinden son 90 gün içinde açma/tıklama gibi tepki vermeyen kullanıcıları listenizden çıkarın.
  • Email platform – servis sağlayıcınızdan, gmail’e hızlı kampanya göndermeden önce emin olun.  Zira çok hızlı kampanya atmak bloklanmanıza bile neden olabilir. Bu nedenle servis sağlayıcınızdan bu konuda yardım isteyebilirsiniz.
  • E-posta kimlik doğrulaması kullanın.
  • Gönderimlerinizi başlatmadan önce spam check aracını kullanın.
  • Geri dönüşümleri geçerli bir adres ile takip edin. Reply – FW adreslerinde geçersiz email kullanmak bazı zamanlar şikayet oranlarının artmasına neden olabilir.
  • Test için oluşturduğunuz gmail hesaplarına test emailleri gönderin. Emailin ulaştığına ve düzgün görüntülenebilirliğinden emin olun.  Eğer bir sorunla karşılaşırsanız problem giderilene kadar gönderim yapmayın.
  • Ulaştırılabilirlikte sorunlar yaşıyorsanız segmentlerinizi önce ikiye bölerek ayrı ayrı göndermeyi deneyin.
  • Emailiniz hala ulaştırılamıyorsa bu segmentleri daha küçük parçalara bölerek göndermeyi deneyin. Spam check list inizi tekrar gözden geçirin bu sorunu çözene kadar daha ufak bölümlere gönderimler yapmayı deneyin.
  • Gönderimleriniz hala ulaşmıyorsa yüksek oranda bloklandığınız anlamına gelir. Bunun için Blacklist kontrolü yapın detaylar için tıklayın.
  • Emailleriniz spam klasörüne ulaşsa bile kullanıcının emailini açmasını tetiklemek ve sizi inbox a taşımasını sağlamak için içerik ile ilgili özel çok uzun olmayan başlıklar kullanın. Başlıkların 50 karakteri geçmemesine özen gösterin.  Başlıklar ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayın.

Dip Not : Okunma oranlarını takip etmenin önemi

Email gönderilerinde okunma oranlarını takip ediyorsanız ve bir anda azalma olmuş ise muhakkak bir sıkıntı var demektir. Bu sorunlardan biri  emailleriniz spam klasörüne düşüyor olabilir. Spam klasörüne düşmenin bir çok nedeni vardır. En çok bilineni IP REPUTAION PUANI. ISP’ler sizin emaillerinizi kabul ederken öncelikle IP Puanınızı kontrol eder. Eğer bu puan düşük seviyelerde ise yüksek oranda spam klasörüne ulaşıyor veya bloklanıyor olabilirsiniz. Bu nedenle Okunma oranlarını takip ederek bir sonraki gönderilerinizi ilgili kitlelere ilettiğiniz zaman IP Reputation puanınızın olumlu yönde geliştirebilir bu sayede inbox a ulaşma oranlarını arttırabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *