Toplu Mail Gönderimi, Email Marketing Değildir!


Toplu email gönderimi çoğu zaman sizden yani markanızdan hiç haberi olmayan veya olsa bile size herhangi bir yerde email adresini kendi rızasıyla vermemiş olan kişilere yapılan email gönderimidir. Bu gönderimlerde ilgili veya değil, herkese aynı mesaj verilir. Bu yazımızda bu gönderimlerin size uzun zaman içindeki maddi ve zaman kayıplarından ve email marketing yani email ile pazarlamadan farklarından bahsedeceğim.

Email marketingi toplu mail gönderiminden ayıran en önemli yönlerden biri gönderim yapılan kişilerin email listenize Opt-in olmuş yani bir şekilde formlar ve benzeri aracılığı ile size email adreslerini kendileri vermiş olmalarıdır.

Bu noktada email marketing yaparken;
• Kişiler bir şekilde markanızı duymuş,
• Ürünlerinizi incelemiş,
• Marka ve ürünlerinizden haberdar olmak istemiş,
• Sizden daha önce alışveriş yapmış olabilir veya doğru mesaj ve ürünleri sunarak bu kişileri müşteri haline getirebilirsiniz. Çünkü bu hedef grup sizin kitlenizdir.

Toplu mail gönderimde sizi bilen veya bilmeyen, ürünlerinizle ilgilenme yüzdesi düşük bir kitleye satış yapmaya çalışırsınız. Bunu aynı çok gürültülü bir ortamda bir topluluğa çok önemli bir mesajı aktarmaya benzetebilirsiniz. Sizi duymayacak veya doğru anlamayacaklardır. Üstelik bu mesajı verme çabası size zaman ve para kaybı yaşatacaktır.

Email marketing doğru yapıldığı takdirde, yani doğru zamanda, doğru kişilere doğru mesajları verdiğiniz takdirde ROI’si yani yatırımın geri dönüşümü en yüksek olan dijital pazarlama aracıdır.
Hedef kitlenizi tanır, segmente eder, doğru mesajlar iletirseniz başarı kaçınılmaz olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *