Ebülten tasarlarken dikkat edilmesi gereken maddeler

E-bülten içerikleri hazırlamak aslında göründüğü kadar zor değildir. Sadece dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır.

Bu kuralları aşağıdaki yazımda inceleyebilirsiniz.

  1. Email tasarımının genişliği 500 ile 650 piksel arasında olması uygun olacaktır.
  2. Hazırladığınız içeriklerin mutlaka mobil kullanıcılara da hitap etmesi gerekiyor.Daha önce mobil içerik hakkında yazmış olduğum yazıyı inceleyebilirsiniz.
  3. Emailin sadece resimden oluşmaması gerekiyor. İçersinde mutlaka TEXT olması gerekli özelikle GMAİL buna çok fazla dikkat ediyor.
  4. Her hazırlanan içeriklerin altında ve üstünde mutlaka “listeden çıkmak için tıklayın” ibaresinin olması gerekli ve mutlaka kullanıcı listenizden çıkmak istiyorsa tek bir seferde kolayca çıkmasını sağlamalısınız.
  5. Hotmail, Gmail ve Yahoo gibi tarayıcı tabanlı ISP’ler <head> ve <body> etiketlerini okumadığı için Html kodlarında bu etiketleri kullanmamalısınız.
  6. HTML içersinde DIV ve CSS doyası kullanmamanız gerekiyor. Onun yerine table’lara vericeğiniz style özeliklerini kullanmanız gerekmektedir.  Örneğini ; <td style=”color:#FFFFFF”>
  7. Web sites yaparken kullandığınız kısaltmalar email tasarımda çalışmamaktadır.Örneğin; “padding: 10px 0 5px 0″ yerine “padding-top:10px;padding-right:0;padding-bottom:5px;padding-left:0″
  8. Kodlama yaparken çok fazla karışık kodlamadan uzak durmanız gerekmektedir. Ne kadar sade olursa o kadar iyi olucaktır.
  9. İçeriğiniz kodlamasını yaparken gereksiz etiketleri ve eksik olan etiketleri mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Eğerki bu şekilde kodlama yapılırsa bu içeriğiniz spam filetreleri tarafından algılanabilir ve  içeriğiniz spama düşebilir.
  10. HTML içersinde JavaScript, ActiveX kullanılmamalıdır.
  11. İçerikteki resimlerin hepsinin bir sunucuda host edilmesi gerekmektedir.
    Örneğin: http://www.revotas.com/resim.jpg

One thought on “Ebülten tasarlarken dikkat edilmesi gereken maddeler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *