Revotas Segmentasyon/Hedef Grupları – Pazarlama Otomasyonu

Bugünün konusu email listenizi, her grubun ortak karakteristik özellikleri paylaştığı gruplara bölmeye yarayan, Segmentasyon. Kampayanlarınızı hedef gruplarına ayırmadan tüm listesinize atmak yerine. Her gruba özel kampanyalar hazırlayabilirsiniz.  Bu emaillerinizin değerini ve gelirlerinizi arttıracak kanıtlanmış bir yöntem olur.

Revotas Segmentasyon özelliğinin farkı nedir?

Kullanımı çok kolay – Birkaç adımda segment yaratmanızı sağlayan kullanım kolaylığı. Önceden tanımlanmış Drop-down menüler ve basit ve/veya koşularını kullanarak gelişmiş segmentler oluşturabilirsiniz. Segment’lerinizde bulunan kontaklarınız dinamik olarak hesaplandığından, çok kısa bir zaman içerisinde segmentinizin ne kadar büyük veya küçük olduğunu görebilirsiniz.

Esneklik – Mail hedeflerinizi ve segmentlerinizi, kontak davranışları( profil/ demografik data) ve email davranışları(okuma, tıklama, dönüşüm, vb), form cevapları ve daha fazla kriter ile yaratabilirsiniz.

Dinamik– Oluşturduğunuz ve kaydettiğiniz hedef grup ve segmentler otomatik olarak yenilendiğinden datanız her zaman güncel olacaktır.
Segmentinize bir isim verin ve oluşturmaya başlayın. Çok basit!

Segmentasyon

Segment kullanmaya ne zaman başlamalı?
En kısa zamanda! Aşamaları düşünelim. Segment oluşturmaya kullanıcı profili ile başlayın. Örneğin cinsiyet, doğum tarihi, yaşadığı şehir, yada kontak kaynağı. Bir sonraki adım email davranış verileri olacaktır. Bu bilgilerden yararlanarak güzel bir başlangıç yakalayın, örneğin Revotas’daki okuma, tıklama, cevaplama ve ürün verileri.

Neden Segment oluşturmalıyım?
İlgiyi arttırmak için
Segmentler daha hedefe yönelik ve kişisel mesajlar vermenize olanak sağlar. Üyeleriniz birbirinden farklıdır; ve sizin öneri ve mesajlarınız bu farklı profil, ilgi ve alışveriş tercihleri olan kişileri yansıtması gerekir.

Mail geri dönüşlerini arttırmak için
Segmentasyon email harcamalarınızda geri dönüş alabileceğiniz kanıtlanmış bir yöntem. Segment kullanımı dönüşümü ve geliri arttırır.

Segmentasyonun etkili olduğunu nasıl bilebilirim.
Revotas müşterilerinden  Modaelinizde, müşterilerini daha etkili hedeflemek için segmentasyon kullandı ve email marketing’e bağlı satışlarında %34 artış yaşandı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *