Yılbaşı kampanyaları için henüz çok geç değil!

Bu ay herkes için çok hızlı geçiyor. Yılbaşı kampanyalarınızı 1 ay önceden hazırlamadıysanız biraz yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Panik yapmayın, vereceğimiz birkaç tavsiye ile Aralık ayı satışlarınızı hareketlendirmeniz mümkün.

1. Nereden başlamalıyım?

Daha önce yaptığınız kampanyaların hangisinin iyi performans gösterdiğini ve hangilerini tekrarlamak istediğiniz analiz edin. Ayrıca üzerlerinde ne gibi küçük değişiklikler yapacağınızı da belirlemelisiniz.

2. Ekibinizi bu zorlu göreve hazırlayın!

Promosyon ve sunacağınız fırsatları masayı yatırın ve takımınızın bu kampanyalara hazır olduğuna emin olun, çünkü gün sonunda her şeyin yolunda gitmesini ve müşterilerinizin iyi bir alışveriş deneyimi yaşamasını isteyeceksiniz. Stoklar, lojistik alt yapınız, websiteniz, email kampanyalarınız. Bunların hepsi gözden geçirilmeli.

3. Ne zaman ve ne sıklıkla kampanya göndermeliyim?

Yılbaşı kampanyalarınızın sıklığı ve gönderim zamanlarını belirleyebilmek için son 2 yılda yaptığınız kampanyaları ve sonuçlarını kıyaslayın. Eğer hala emin değilseniz o zaman Test edin! Yapacağınız A/B testleri sizi doğruya ulaştıracaktır.

4. Mobil Kullanıcılara Hazır olun!

Mobil kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden bu yıl akıllı telefon ve tabletlerden yapılacak alışverişlere hazırlıklı olun. İçeriklerinize mobilden bir göz atın. Etkili Call to Action cümleleri kullandığınıza ve mobil cihazlardan hızlı bir şekilde websitenize ulaşıldığına emin olun. İçeriklerinizi mutlaka Responsive hazırlayın.

5. Alışveriş verilerinize göre müşterilerinizi segmentlere ayırın

Müşterilerinizin bir yıllık alışveriş alışkanlıklarını gözden geçirin. Sadece 1 kez alışveriş yapan kişiler ile birden fazla kez alışveriş yapan kişileri birbirinden ayırın. Bu kişileri harekete geçirecek farklı mesajlar gönderin.

6. Enerjinizi boşuna harcamayın!

Emaillerinizde 1 yıldır tepki vermeyen(okumayan, tıklamayan) kişilere yoğunlaşmayın. Tüm enerjinizi asıl hedefe odaklayın. Sizinle ilgili hedef gruba gönderdiğiniz kampanyaları raporlara göre açmayan kişilere, her 2 günde 1 farklı bir başlıkla yeniden yollayabilirsiniz.

7. Tüm formlarınızı kontrol edin!

Alışveriş çılgınlığı başlamadan önce, websitenizde ve emaillerinizde bulunan her formun doğru çalışıp çalışmadığını mutlaka kontrol edin. Müşteriler sitenize üye olamaz veya form sorunları yüzünden alışveriş yapamazsa bu hiçte iyi olmaz!

8. B planınız olsun!

Tatiller herkes için çok yoğun geçer, bu yüzden bir hataya karşı veya email kampanyalarınızdan birinin çok iyi performans göstermeme durumuna karşı hazırlıklı olun. Bu durumlar için hazırda bir şablonunuz bulunsun. Böylece birkaç link ve içeriği değiştirerek hemen yeni bir kampanya hazırlayabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Herkese mutlu ve bol kazançlı yıllar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *