Ulaştırılabilirliğin düşmanı “dağıtım listeleri”

Email marketing’de en çok yapılan hatalardan biri sales@, info@ gibi email adreslerini gönderim listesine eklemektir. Bu adresler bir kişiyi değil genellikle bir çok kişiyi temsil eder. Örneğin sales@ adresi bir şirketin satış departmanında ki herkese yönlendirilmiş olabilir. Dolayısıyla bu durumun da spam şikayet oranını ciddi oranda arttırması aşikardır. Bu şikayetlerin de ulaştırılabilirliğe olan negatif etkisinden sanırım bahsetmeye gerek yok.

Ancak problem şudur ki; bazı firmaların listelerinin neredeyse %50’si bu adreslerden oluşmaktadır ve %50 gibi bir  data kaybı yaşamak istemezler. Bunun sonuçlarına katlanmayı göze alıyor ya da risk almak istiyorsanız, email marketing  hizmeti aldığınız şirkete bu adreslerin eklenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz. Bazı email marketing şirketleri bu gibi adreslerin daha sonradan sisteme manuel olarak eklenmesine izin vermektedir.

Listenize bu adresleri eklediniz ve gönderimi yaptınız. O zaman, “neden spam/junk klasörüne düştüm ? “, “emaillerim neden ulaşmıyor” gibi soruların cevaplarını kendi kendinize vermeniz gerekmektedir.

Son olarak gönderim listenize bu adresleri ancak ve ancak bu adresin tek bir kişiye tanımlandığından eminseniz ve  ileri de bu adresin başka bir kişiye daha yönlendirilmeyeceğine eminseniz (sanırım bu biraz zor olacak) dahil edin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *