Yüksek ROI için Microsoft’un İzlediği Hedefleme ve Segmentasyon Uygulamaları

Reklamı talep yaratmak için veriyoruz peki “kazanılan potansiyel müşteriler” ile nasıl bir iletişim kuruyoruz?

Öncelikle kayıt formunuzdan üye olmasını istediğiniz kişiye hızlıca üye olmasını sağlayacak bir form yaratmalısınız. Çok fazla bilgi isteyen formlar bir şekilde dikkatini çektiğiniz kişinin uzaklaşmasını da sağlayabiliyor. Kimse uzun süreli bir form doldurmak istemiyor, işlemleri üyelikten tutun satın almaya kadar basitleştirmeniz önemli.

Kullanıcı üye olduktan sonra elimizde sadece isim, soy isim ve email adresi gibi genel bilgilerin olduğunu düşünelim. Doğru kampanyayı doğru kullanıcı ile buluşturmak istiyorsak bu veriyi detaylandırmamız gerekecektir. Bu çalışma için ürün/hizmet, hedef kitle, hedeflenen kar gibi maddeleri belirlemiş olalım ve her ürün için doğru segmentler belirleyelim. Segmentte yer alan kişiler kimlerden oluşur, ne ile ilgilenirler, ürün özelliklerinde hangi detay daha ön plana çıkabilir? Bu gibi sorular ile ürün ve hedef kitle arasında bir bağ oluşturmamız ve buna göre bir senaryo belirlememiz gerekir. Bu senaryoda email ile iletişim kuracağımızı düşünerek hareket edersek ve müşteri tepkilerini email raporumuz üzerinden doğru değerlendirirsek faydalı bir çalışma yapmış oluruz. Ürün gruplarına göre emailden elde edilen tıklama raporu genel olarak bir hedefleme yapmamıza yardımcı olabilir.

Microsoft email marketing ile çok önemli sonuçlara imza atan bir çalışma gerçekleştirdi. Biraz özetleyecek olursak; Word, PowerPoint, Excel, OneNote uygulamalarını bir aylık süre için karakterize ederek; karşılama serisini (hoş geldiniz serisi), kullanıcı davranışlarına dayalı otomatik kampanyalar ile birleştirerek, ürünler üzerinden hedeflemeler gerçekleştiriliyor. Email içeriğinde 4 ayrı uygulama için genel bilgiler sunuluyor ve içerik üzerinde PowerPoint uygulamasına tıklayan kişi için senaryoda belirlenmiş olan PowerPoint ile ilgili daha detaylı bir içerik/video gönderiliyor. Diğer uygulamalara ilişkin bilgiler ilk ay süresince tekrar aynı kullanıcıya gönderilmeyerek müşteri ile ilgi alanını buluşturulmuş ve karşılığında mutlu müşteri ve karlılık elde edilmiş oluyor.

Email marketing çalışmalarının pazarlama ekosistemi içinde ne kadar önemli olduğunu Microsoft’un “wellcome series” ile elde ettiği sonuçları rakamsal olarak inceleyerek de görmemiz mümkün…

Email açılma oranlarında % 800 iyileşme

Tıklama oranlarında % 2.100 artış

Sektör ortalamasında % 50 büyüme

Website videolarında % 63 tamamlanma oranı

Anlamlı iletişimler kurmak üzerine biraz daha yoğun düşünmemiz gerektiğini bu sonuçlar üzerinden de görmemiz mümkün..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *