KVKK Nedir?

KVKK Nedir? Kişisel Verilerin Korunması konusu ülkemiz gündeminde ilk olarak 2010 yılında yer buldu. Gerçekleşen anayasa düzenlemesi ile güvence altına alındı. Anayasının 20. Maddesinde; “Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp [...]

By |2021-02-10T13:53:12+00:00Şubat 10th, 2021|Categories: Genel|Tags: , , |0 Comments

İYS başvurusu neden önemli?

İYS Başvurusu Neden Önemli? İleti Yönetim Sistemi hakkında hazırladığımız kitapçığımızı indirmek için tıklayın! İleti Yönetim Sistemi (İYS), 2015 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında ve 2017 yılında 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunları (KVKK)’na ek olarak elektronik ticaret sistemlerinde, tüketicilerin izin ve şikayet haklarını kullanmasını ve [...]

İleti Yönetim Sistemi Nedir?

İYS (İleti Yönetim Sistemi) Nedir ? Bildiğiniz gibi daha önce bu konuyla ilgili 2015’te TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA ve 2017de 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunları (KVKK) çıkmıştı. Kısaca hatırlamak gerekirse iletişim kanunu, kullanıcılarınız ile pazarlama iletişimi kurmanız için almanız gereken izinleri, istisnai durumları içerirken, KVKK mevcut veri tabanınızdaki kullanıcılarınızın bilgilerini [...]

Müşteri verilerini yurt dışında mı saklıyorsunuz? Aman Dikkat!

2016 yılının Nisan ayında yürürlüğe giren KVKK ile bizi ve müşterimizi ilgilendiren birçok değişiklik meydana geldi. Bu değişikliklerin hepsi genel olarak müşteri verilerinin nasıl işleneceği, saklanacağı ve daha sonrasında nasıl saklanacağı ile ilgili. Hepimiz son 3 yıldır bu konular üzerinde hassas bir şekilde ilerledik ve hem müşterilerimizin verilerinin nasıl işleneceği, hangi şartlarda onlarla iletişime [...]

KVKK Hakkında Yapmamız Gerekenler

Son günlerde inbox’ımıza düşen emaillerin %80’i KVKK(KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU) ile ilgili. Biz de avukatlarımız ile bu konu üzerinde detaylı konuştuk, verdikleri bilgileri de sizlerle paylaşmak istedik. Bildiğiniz üzere TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK 15-Temmuz-2015 tarihinde çıkarak, markaların kullanıcıları ile ticari elektronik iletişimini düzenlemişti. KVKK ise markaların kullanıcıları hakkında edindikleri bilgileri nasıl [...]