Listenizdeki E-mail Adreslerinin Geçerliliği Hakkında Endişeli Misiniz?

Uzun süredir toplanan ve gerçekliğinden şüphe edilen e-mail adresleri, aslında birçok markanın başına gelen bir olaydır. Geçersiz mail adresleri aslında yazım hatasından kaynaklı olan e-mail adresleri, güncel olmayan veya artık kullanılmayan e-mail adresleri olarak düşünebilir ve bunların hepsi aslında inactive yani pasif adreslerdir.

Bu adreslere sahip firmaların mailing çalışmalarında riskli olabilecek bazı durumlar ise şu şekildedir; spam şikâyetinin artmasına, güncel bir liste olmamasından kaynaklanan listeden çıkmak isteyenlerin sayısının artması ve tepkisiz olarak adlandırdığımız e-mail adresleridir (açılmayan veya içerikte herhangi bir tıklama yapmayanlar ile ne yapılacağının bilinmemesi gibi).

Herhangi bir zaman aralığında göndereceğiniz kampanya yapacağınız mailing çalışması ile geçersiz adreslerinin yoğun olması sonucunda başınıza gelebilecek en büyük sıkıntı gelen kutusuna ulaşabilirlik (deliverability) puanınızı olumsuz yönde etkilenmesidir. E-mail servis sağlayıcılarının mailinizi spam olarak algılamaması için belirledikleri kriterlerin başında listenizin temiz olması ve buna bağlı olarak gelen kutusuna ulaşabilmeniz için IP puanınızın yüksek olması ön plana çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı da mailing çalışmalarınıza altyapı sağlayan firmalar gelen kutusuna ulaşmanız için garanti veremezler. Çünkü bu tamamıyla markanızın sağlamış olduğu listenin temizliği ve ilgili kişilerin kampanyaya verdikleri tepkiler ile alakalıdır.

Listenizde aktif olmayan kullanıcılar için aşağıdaki öneri dikkate alabilirsiniz;

  • Listenizi temiz tutun ve mümkünse başka bir yerden satın almadan kendiniz oluşturun.
  • Listenizden çıkan veya mailinizi spam olarak işaretleyen kişilere mail göndermeyin.
  • Her zaman markanıza ait aynı IP ve domain adresinden kampanyalarınızı gönderin. Bu sizin güvenli gönderici olduğunuzu gösterecektir.
  • Açılma oranlarınızı artırmak için kampanyanızda kullanılacak olan konu başlığı ve içeriğinizi diğer firmalardan ayırt edilecek şekilde hazırlayın ve gerekirse buna uzun bir zaman ayırın.
  • HTML formatındaki içeriğinizin yazı ve görsel oranına dikkat edin.
  • Her zaman gönderen adresinde sabit bir e-mail adresi kullanın, bu bölümü sürekli değiştirmeyin.
  • Firmanız tarafından gönderilen kampanyanın içeriğinde mutlaka firmanızın iletişim bilgilerinizi bulundurun. Gerektiği zaman müşterileriniz size kolayca ulaşabilsin.
  • Gönderilen içerikte gerek üst, gerekse alt bilgi bölümünde “listeden çıkmak istiyorsanız tıklayın” yazısına aboneleri tarafından kolayca ulaşılsın ve müşterilerinize e-mail listenizden ayrılmalarına müsaade edin. Sürekli bu kişilere mail göndererek onları sıkmayın.
  • Çalışan ve sürekli kontrol edilebilen bir mail adresi ile müşterilerinizi sizinle iletişime geçmesini sağlayın. Bu şekilde hem satış odaklı olarak çalışmış olursunuz, hem de müşteri sadakatini artırırsınız.
  • Son olarak ve bence en önemlisi gönderilecek olan kampanyanın içeriğine müşterinize nasıl ulaştığınızı belirten açıklayıcı bir not sıkıştırın. Bu şekilde gerçekten sizin güvenli bir gönderici olarak anımsayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *