Email Pazarlamasına Uygun 15 Altın Kural | Bölüm – II

Email Pazarlamasına uygun bilmeniz gereken altın kurallarımıza devam ediyorum. Bir önceki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

6- Abonelerinize saygı duyun : Listenizden çıkan kullanıcınıza öncelikle saygı duyun ve bu talebi en kısa sürede yerine getirin.  Ne kadar kısa sürede bu işlemi gerçekleştirirseniz marka imajınızı o kadar korumuş olursunuz. Detaylar için tıklayın.

7- Listenizi düzenli olarak temizleyin : Listenize yapılan gönderimlerin ardından ulaştırılamayan (bounceback) olan emailleri listenizden çıkarın.  Zira geçersiz adreslere yeniden gönderim yapmanız yüksek oranda ISP lerde bloklanmanıza neden olacaktır. Liste temizliği detayları için tıklayın.

8- Aktif olmayan kullanıcıları uyarın: Gönderimlerinize hiç tepki vermeyen kullanıcılarınıza farklı mailingler yapın.  Örneğin; farklı türden emailler almak ister misiniz? size ilginiz dışında mail göndermek istemiyoruz gibi içeriklere sahip gönderimler yaparak kullanıcılarınız hakkında fikir edinin aynı zamanda kullanıcılarınızı uyarın. Bu işlem sizin spam olarak işaretlenmemenize yardımcı olacaktır.

9- Maillerinizi kişiselleştirin : Satış ve pazarlama bölümünde çalışanlar kişiselleştirilmiş emailin önemini iyi bilir. Gönderimlerinizde alıcının ismi ile hitap ederek gönderim yaptığınızda açılma oranlarının arttığını görüyor olacaksınız. Buna ek olarak sisteminizde email  database için demografik yapılar hazırlayın. Örneğin:  gönderimlerde elde edilen ilgi alanları varsa isim soyisim olanlar, olmayanlar, çalışma alanları gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bu demografik yapıları hazırlamanın ardından gönderimlerinizi uygun segmentasyonlara iletin.

10- Geri dönüş adresinin kullanılabilir olmasına dikkat edin : Alıcılarınızın cevap verme ihtiyacı duyacaklarını düşünerek gerçek bir temsilcinizin takip ettiği email adresini cevapla bölümüne ekleyin. Bu adresi belirlerken pazarlama departmanında gerçek bir kişiye ya da genel bir isim ve adres belirtebilirsiniz. Örneğin; “sales@company.com“  gibi.  Aynı zamanda hotmail, gmail gibi adresler belirtmekte doğru değildir.

Önümüzdeki günlerde diğer altın kuralları sizinle paylaşıyor olacağım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *