Interaktif pazarlama otomasyonları ile müşteri sadakatini nasıl kurabilirim?

Sadakat programlarının popülerliği göz önüne alındığında şaşırtıcı bir etkiye sahip olduğunu göreceksiniz. Zorlu piyasa koşullarında en iyi başarı şansı için ürün hizmetin toplam değerini arttırmak ve onların bir sonraki satın almasını sağlamak için sadık alıcılar gerekir.

Yapılan araştırmalara göre yeni müşteri kazanmanın maliyeti var olan müşterinizi elde tutmadan daha maliyetli olduğu gözlemleniyor. Loyalty programı ile sizden alış veriş yapan müşterileriniz ile aranızdaki bağı güçlendirmek mümkündür.

Yeni müşteriler bulup onları tekrar satın alan müşteri konumuna getirmek, elde var olan ve zaten müşteri sadakati yaratarak size bağlı olan müşterileri, elde tutmaktan her zaman çok daha maliyetlidir.

Müşteri sadakati karlılığınızı artırırken aynı zamanda e postalarda açılma ve tıklanma oranlarını ciddi oranda arttırdığı görülmüştür.

Sadakat programı, müşteri ile aranızdaki ilişkiyi yönetebilir ve onun size bağlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Farkındalık yaratıp sizi tercih etmesi için alternatifleri arttırabilirsiniz. Peki, bunu nasıl yapabiliriz? İlk olarak pazarlama veri tabanınızı oluşturarak müşterileriniz ile daha kişiselleşmiş iletişim kurabilirsiniz.

  • Eğer müşteriniz uzun zamandır sizden alışveriş yapmıyorsa onları sonsuza kadar kaybetme riskiniz vardır. Bunu göze alamayız öyle değil mi? Örneğin müşterilerinize konu başlığında sadece sizin için iki kişilik davetiyen hazır diyebiliriz. Böyle bir maili otomatik olarak tetiklediğimiz zaman aynı zamanda ona bize geri dönmesi için teşvik etmiş oluruz.
  • Yada müşteriye almanızı bekleyen ödülleriniz var diye bir konu başlığında gönderim yaptığınızda yada %30 indirimi almaya çok yakınsın diye belirttiğimizde örneğin 200 TL lik ürün satın alan bir müşteriye bir sonraki 200 TL lik alışveriş sonrası %30 indirim tetikleyebiliriz.
  • Müşteriler sadakat programında yeni bir statüye geçtiğinde değerli müşteriniz olduğunu hissettirir ve sizden alışveriş yapma olasılığını maksimize tutmuş olursunuz. ‘Platin üyemiz olduğunuz için tebrik ederiz’ diyebiliriz. Birde yeni ürünler gelmeden önce onlara haber verseniz örneğin yeni sezon ürünlerinizi ilk VIP üyeleriniz ile paylaşsanız düşünsenize süper?
  • Uzun zamandır size üye olan müşterilerinize ‘sizlerle 5. Yılımız nice yıllara demek, satın aldıktan sonra ona teşekkür edip memnun kaldınız mı?’ diye bir soru yöneltmek, doğum gününde ‘iyiki varsın’ demek çok zor olmamalı…

Ve son bahsettiğim 2 maddede dikkat ederseniz hiç indirim yok önemli olan sadece müşterinize değerli olduğunu hissettirmek.

Sadakat müşterinizi tanımakla mümkündür, pazarlama veri tabanı oluşturmak bunu sağlar, tanıdığınız müşteriniz ile iletişime geçmek için epostayı ile pazarlamayı araç olarak kullanabilirsiniz.  Bunu çok sayıda müşterinize uygulamak için de interaktif pazarlama otomasyonlarını deneyebilirsiniz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *