Responsive Email Tasarlarken Dikkat Edilecek 5 Adım

Responsive Email Tasarlarken Dikkat Edilecek 5 Adım

Akıllı telefonlar ve tablet kullanımlarının yoğun olarak kullandığını düşünürsek bu tarz cihazlarda düzgün çalışması önemli olarak görünüyor.

MarketingProfs’a göre tüm email gönderimlerinin 40% mobil tarafından açıldığını belirtilmektedir. Aynı şekilde Litmus’un yapmış olduğu araştırmada 18 ayda mobil açılma oranları 123% olarak artığını göstermektedir.

Şuan çoğu markalar akıllı telefon kullananlar için ayrı bir email kampanyası oluşturup atmaktadır. Yeni bir kodlama türüyle mobil kullanıcılarınıza ayrı bir kampanya yapmadan tek bir kampanya üzerinden mobil gönderimi yapabilirsiniz.

Responsive Email Tasarım yapmak isterseniz aşağıdaki adımlara dikkat etmeniz gerekiyor.

1. Preheader

Gelen emaili açmadan önce çoğu mobil, masaüstü ve web email istemcisi emailin içeriği ile ilgili ipucu (özet)verir. Preheaders; Email gelen kutusunda görüntülenebilir konu satırında, aşağıda örneği verilen kısa bir metin özetidir. Açılma oranlarını etkileyecek olan Preheaders kullanımı, en etkili ama en basit tekniklerden biridir.

Gmail’den bir örnek

2. Resim Boyutları

Akıllı telefonlar ve tablet kullanımlarının yoğun olarak kullandığını düşünürsek bu tarz cihazlarda resimlerin düzgün gösterilmesi çok önemlidir.
Mobil cihazlardaki resimler, masaüstü bilgisayarlarda gördüğünüz normal resimlere benzer. Ancak bu resimler, mobil web sitenize veya uygulamanıza yönlendirebilir.

Mobil cihazlar için tasarlanmış sitelerde ve mobil uygulamalarda yayınlanabilmesi için resim reklamınızın boyutu genişliği 320px olmalıdır.

3. İçerikte bulunan TEXT kısmı

Banner resim altına text eklenmesi pek tavsiye edilmemektedir. Ancak text eklenmesi zorunlu ise asıl metnin puntoların 13 px olması, başlıklarında 22 px olması tavsiye edilir.

4. Aksiyon’a Geçme

Mobil email içeriklerin en can alıcı noktası “Call To Action” yani kullanıcı aksiyona geçirticek olan görseldir. Bu görselin ortalanması ve boyutlarının 44x44px olmalıdır.

5. İçerikte kullanılan linkler

Eğer gidiş sayfanızın yada mini sitesinizin mobil versiyonu varsa, linklerin oraya verilmesi gerekmektedir.

Responsive Email Tasarım ve Mobil Tasarım arasında farkları aşağıdaki görseller üzerinde görebilirsiniz.

One thought on “Responsive Email Tasarlarken Dikkat Edilecek 5 Adım

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *