Ölçün ki hedefleyebilesiniz

2012 sonuna geldik, artık markalar hareketlerini ölçümlemeler sonucunda belirliyor Tahmin OUT, ölçüm IN.

Eskiden bu ürün tahminlere göre çok satar ya da bu reklam tahminimce çok tutar gibi cümleler duyardık ama son yıllarda bunlara yer yok. Artık ölçümlenemeyen çok az mecra kaldı, yüzde yüz ölçümlenen en büyük mecrada internet ve yan ürünleri.

Reklam mı veriyorsunuz? Web sitenizi mi yaptırdınız? Sosyal medya mı? Email marketing mi? Bu digital pazarlama araçları en ince ayrıntısına kadar ölçümlenebiliyor ve tüm adımlarınızı bilerek atıyorsunuz.

Bir söz vardır, “Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.” ~Sun Tzu yani Muzaffer savaşçılar önce kazanır sonra savaşa girerler, buna karşın mağlup savaşçılar önce savaşa girer sonra kazanmaya çalışırlar.

Siz iş dünyasında hangi savaşçı olmak istersiniz? İşte tüm ölçümlemeler savaşa girmeden önce kazandığınızı bilmenize yarıyor.

Email marketing büyük bir deniz, ama ölçümlemeleri analiz ederseniz nerede olduğunuzu, neler yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz.

Revotas platformu son zamanlarda ölçümleme konusunda büyük imkanlar sunuyor, standart raporunda dahi en az 90 maddelik detay rapor bulunurken, markalara kendi ihtiyaçlarına göre rapor yaratma, rapor birleştirme, karşılaştırma gibi imkanlar sunuyor, özellikle e-ticaret siteleri için email performans modülü ön plana çıkıyor. Bu modül gönderisi yapılan emailin sonucunda kimlerin hangi ürünleri ve kaç liraya aldıklarına, sepetine ürünü atıp almayanların kimler olduğuna, bu ürünlerin neler ve miktarlarına kadar bilgiler verebiliyor.


Böylece Victorious warriorlar daha savaşa girmeden kazanıp, kaybedeceklerini görebiliyorlar. Bu raporlar, ölçümlemeler markalar için çok büyük avantajlar sağlıyor, gelecek stratejilerini, yatırımlarını daha net belirleyebiliyorlar.

Bu alt yapılar sayesinde artık sadakat programları, müşteri kazanma ya da elde tutma programları belirlemek çok kolay. Ölçümlemeler tam hedefe yönelmeniz için atmanız gereken adımların en önemlisi.

Email göndermek, inboxa düşmek ne kadar önemliyse ölçümlemek de bir o kadar önemli ve birbirini tamamlayan parçalardır. Ölçümlemeden gönderdiğiniz emaillerin sokağa attığınız broşürlerden hiç bir farkı yoktur. Önce bilmeniz, sonra ölçümlemeniz ve analiz etmeniz gerekir.

Bu konuda daha detaylı bilgiyi Revotas müşteri temsilcilerinden alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *