Turizm Sitelerinin Email Pazarlamada Dikkat Etmesi Gerekenler

Kullanıcıların ilgi alanlarını “hoş geldiniz serisi” ya da iletişim formu ile önceden öğrenmek içerikleri bu doğrultuda hazırlamak email kanalınız üzerinden satış başarınızı arttıracaktır. Turizm sektörü çok detaylı veriler alabildiği için datayı hedeflemede büyük avantaja sahip bu doğrultuda data ve email marketing sistemi ile kurulacak iletişimde yönlendirici olması dikkat edilmesi gereken maddeleri sizlerle paylaşıyoruz.

1- Email marketing hizmeti sunan bir partnerla çalışın. Günümüz koşullarında kendi alt yapısını kullanan markalar neredeyse kalmadı. Ulaştırma yüzdeleri, detaylı raporlama ve iyi bir İP güvenirliliği için bu çalışmayı profesyonellere devretmek ve yardım almak gerekiyor.

Ek olarak raporlar üzerinden hedefleme ile kim okumuş, ne zaman okumuş, hangi link tıklanmış gibi sonuçları kendi alt yapınızla anlık hedefleyip aksiyon almanız mümkün olmayacaktır.

2- Datanızı hedefleyin -Turizm sitelerinde farklı tatil opsiyonları olduğunu ve kullanıcı tercihleri ile hedefleme yapmak için çok detaylı veriler elde edildiğini bir önceki yazımda aktarmıştım. Datanızı ilgi alanlarına, yaş aralığına, cinsiyete, medeni duruma göre kadar hedeflediğinizde anlamlı iletişim ve sonuçlar elde edebilirsiniz.

3- Maili okumak için kullanıcılar öncelikle kimden geldiğini kontrol ederler bu nedenle sabit bir gönderen ismi ve gönderen adresi belirlemeniz gerekmektedir. Aynı gönderen adresini kullanmanız güvenirlik puanınıza da etki edecektir.

4- Başlık kullanımına dikkat etmelisiniz. Kimden geldiği kontrol edildikten sonra içeriği okutan önemli bir noktada başlığın tetikleyici oluşu merak uyandıran ya da gerçek bir fırsat sunan başlıklar her zaman çalışıyor. İ-gunler.com’un bir mailingi için kullanılan “İstanbul’un trafik sorununu çözdük” başlığı çok yüksek okunma oranlarına ulaşmış. Trafik kameralarının web sitesine eklenmesini duyurmak üzere yapılmış bir çalışma ancak başlığın etkisi ile okumayı tetiklemiş. “Trafik kameralarını web sitemize ekledik” gibi bir başlık kullanılması aynı etkiyi yaratmayacaktır.

5- Sosyal Medya paylaşım butonları ekleyin. Facebook, Twitter gibi kanallar telefon uygulamaları ile hayatımızın bir parçası ne kadar paylaşılırsanız o kadar çok kişiye ulaşma şansınız yükselir. Üyeleriniz size yeni üyeler kazandırmak için mailleri yönlendirebilir, bir fırsatı birlikte değerlendirmek isteyebilir ve farklı kişilerinde kayıt olmasını sağlayabilir.

6- Doğru zamanda emailleri göndererek açılma oranlarınızı arttırabilirsiniz. Zaman bazlı raporlar üzerinden en çok açılma olan saatleri değerlendirerek içerikleri paylaşabilirsiniz. Sabah erken saatlerde yoğun email trafiği olduğu için mailleriniz yoğunlukta göz ardı edilebilir ya da okunmadan silinebilir. Her marka için bu farklılık gösterebildiği için uygun zaman için günün farklı saatlerinde denemeler gerçekleştirebilirsiniz.

7- Üyelik ve üyelikten ayrılma aşamalarınızı basitleştirin. Üye kazanmak artık zorlaştı herkes o kadar çok spam içerikle karşılaşıyor ki bilgilerini vermekten de kaçınıyorlar. Üyelik formlarınızı basitleştirin kullanıcınızdan aldığınız bilgilerle email üzerinden tepkilerini ölçün ve bu doğrultuda içeriklerinizi paylaşın.

Üye olan kullanıcı kendi isteğiyle pazarlama odaklı maillerinizi almak istemediğinde basit ( en fazla 2 aşamalı olmalı) adımlarla listenizden ayrılabilmelidir. İzinli pazarlama kapsamında her mail içeriğinde bulundurulması gereken zorunlu bir alandır.

8- Raporlarınızı doğru analiz etmeli ve kullanıcılarınız eğilimlerine göre yeni içerikler paylaşmalısınız. İletişimi başlattığınız noktada tek taraflı mesaj vermiş oluyorsunuz ancak mail kullanıcıya ulaşınca tepkilerini ölçerek yeni öneriler sunmak üzere fikir edinmiş oluyorsunuz. Kullanıcı sizden hafta sonu için “Uludağ kayak turu” satın alıyorsa “Kartepe kayak turu” içeriğine de ilgi gösterecektir.
İlgi alanına göre içerikler ikinci bir satın almayı destekleyeceği için hedeflemenin size geri dönüşüşünü ölçümlemiş olacaksınız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *