Email kampanyasının etkili olması için ne yapmalıyım?

Email marketing kampanyaları genelde bir kaç sebepten dolayı yapılır, duyuru yapmak, interaktiviteyi artırmak, müşterileri tanımak, sadakati, satışları veya veritabanını artırmak bunlardan bazılarıdır.

Kampanya öncesi plan yapmak ve hedefleri belirlemek en önemli noktadır.  Bu mail gönderisinden beklentiniz nedir, kampanyanın başarılı olduğunu hangi kıstaslara göre değerlendireceksiniz.

Hedefiniz ne olursa olsun en önemli nokta doğru bir hedef gruba en yüksek ulaştırılabilirlik(deliverability) oranını yakalamaya çalışmaktır, mailiniz ulaşmaz ise hiç bir şeyin önemi kalmaz.

Ulaşılabilirliği artırmak için işi email marketing olan  şirketlere danışmanız doğru olacaktır.  Zira yanlış platformlar, programlar ya da yetersiz düzenlemeler daha başlamadan gönderinizi sonlandırmış olacaktır.

Mailin açılması ve içindeki linklerin tıklanması bir diğer üstesinden gelmeniz gereken zorluktur.  Mailin açılması subject, mailin gönderi günü ve zamanı ile alakalıyken, içindeki linklerin tıklanması doğru hedef grubuna doğru içerik gönderip göndermemenizle alakalıdır.  Eğer baylara doğum kontrol hapı maili gönderirseniz ilginç bir subject ile açılmasını sağlayabilirsiniz belki ama tıklanmasını beklememelisiniz.

Standart gönderiler için mailin açılma oranı %8-10 arası değişirken, hedefe yönelik  niş kampanyalar için bu oran %30-40 lara  kadar çıkmaktadır.  Çok kişiye ulaşmak değil, doğru kişilere ulaşmak daha önemlidir.

Doğru yapıldığında email marketingde ROI*’nin %246 ya kadar çıktığı 2010 raporlarında görülmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *