Welcome serisi ile emaillerinizin açılma oranlarlarını arttırın

Kullanıcılarınızın aldığı ilk mail en önemlisidir.  Bu mail ya da mailleri welcome serisi olarak adlandırıyoruz ancak bunlar aktivasyon yada tanıtım mailleri ile karıştırılmamalıdır.
Kullanıcının ilk alacağı mail sizin hakkınızda, sizden alacağı mailin periyodu hakkında ve bu içeriğin ne olacağı hakkında olmalıdır.

Yapılan araştırmalarda welcome serisinin en az 3 mailden oluşması ve ilk ay içinde gerçekleşmesinin etkiyi arttırdığını göstermektedir.

Microsoft bu sayede maillerinin açılma oranlarını endüstri standartlarının %50 üstüne çıkarmıştır.
(bkz: http://sherpablog.marketingsherpa.com/email-marketing/email-marketing-engagement/ )

Ayrıca welcome serinizde kullanıcının sizi safe(güvenli) listesine almasını isteyebilir, bir kod gönderip bu kodu reply etmesi halinde indirim verebilir
ya da sizi adres defterine kaydetmesini isteyebilirsiniz.  Kullanıcının yapacağı tüm bu hareketler reputation puanınızı arttıracaktır. (bkz: Reputation nedir)

Revotas platformu tüm welcome serisini otomatik yapacak şekilde hazırlanmıştır.  Platform veritabanınıza yeni katılan ya da web sitenize yeni üye olan kullanıcılara
welcome serisini otomatik başlatıp sonuçları sizinle paylaşabilir.

Emaillerinizin açılma oranlarını %50 `ye kadar arttırmak, tıklama oranlarınızdan satışınıza kadar etki edecek bir işlemi başlatır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *