En iyi açılma oranları için kampanyanızı ne zaman göndermelisiniz?

Açılma oranları müşteri için çok önemlidir ve satışlarınızı ciddi oranda yükseltebilir.
Bir çok müşteri açılma oranlarının beklentilerinden daha düşük olmasından yakınır.

Açılma oranlarını etkileyen en önemli faktörlerden biri gönderim zamanıdır. Kampanyanızın başlığı, içeriği, listenizin temizliği ne kadar önemli olsa da yanlış zaman da yapılan gönderimler, açılma oranlarınızı olumsuz etkileyecektir.

Cumartesi ve Pazar günü gönderilen bir kampanya pek doğru olmayacaktır ve okunma oranlarının hafta içine oranla daha düşük olmasına sebep olacaktır. Ancak cumartesi ve pazar kampanya göndermeyin demekte bu kadar basit değildir.

Hedef grubunuza bağlı olarak haftasonu gönderdiğiniz bir kampanya, en iyi okunma oranlarına da sahip olabilir.

Bu durum da, iyi bir pazarlama için hedef grubunuzu ve davranışlarını çok iyi bilmeniz gerekmektedir.Bu da ancak email marketing kampanyalarınızı iyi planlamak ve analiz etmekle mümkündür.

Her ne kadar email marketing, pazarlamanın en ucuz ve etkin yollarından biri gözükse de; bu daha az planlama yapılacak anlamına gelmemektedir. Televizyon, basılı reklam gibi pazarlama yolları gibi Email marketing’e de bu şekilde yaklaşmalısınız.

Yüksek sayıda ki listeler de planlama daha da önem taşımaktadır. Bu listeyi doğru gruplamak iş hedeflerinize ulaşmanız da kolaylık sağlayacaktır.

Özet olarak, en iyi gönderim zamanını belirlemek için hedef gruplarınızı ve davranışlarını iyi bilmeniz gerekir. Bu da ancak email marketing kampanyalarınızı doğru biçimde analiz etmek ve planlamakla mümkündür.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *