Customer Loyalty Programs (Müşteri sadakat programları)

Yaşadığımız dönemde klasik mecralardaki reklamların geri dönüşlerinin iyice azaldığı reddedilemez bir gerçek.  Sabah uyanmamızdan itibaren ortalama 5000 reklam ile bombalanıyoruz.  Ve çoğumuz artık algılarımızı bunlara kapamış durumdayız.  Akşam yattığınızda bir düşünün, bu 5000 reklamdan kaçı aklınızda.

Firmalar tüketicinin ilgisini çekmek için çok farklı mecralar, yöntemler deniyorlar.  Peki kaçı zaten müşterileri olan tüketiciyi elinde tutmaya çalışıyor?

Email marketing  yöntemlerini kullanarak bunu çok etkili ve az maaliyetli yapmak mümkün.

Müşterinizi en sevdiğiniz arkadaşınız gibi düşünün, onu anlamaya çalışın,  ne sever, ne kullanır, ne hediye ederseniz hoşuna gider, alışkanlıkları nedir?

İnternetin ilk evrelerinde tüketiciler firmaları, hizmetlerini arayıp buluyorlardı.  Artık devir değişti, teknoloji sayesinde artık şirketler herkesin evine dedicated bir muşteri temsilcisi gönderiyor.

Önceki yazılarda welcome serileri, lifecycle marketing gibi kavramlardan bahsettik bunların asıl amacı daima müşterinizi anlama, davranışlarını değerlendirme ve ona göre teklifler sunma yani CRM oluşturmak içindi.

Meyvelerini almak için tohumlarını bugünden ekmeniz gerekir, hemen şimdi buna başlayın, eğer yoksa bir email marketing şirketi ile anlaşın, müşterilerinizin davranışlarını inceleyebileceğiniz, verileri çaba harcamadan değerlendirebileceğiniz bir yapı kurun.

Onlara ismi ile hitap ederek mail gönderin, ilgi alanlarını keşfedin, hangi ürüne daha çok tıklıyorlar, hangi zaman aralığında maillerini okuyorlar, ne sıklıkta mail almaktan hoşnutlar.

Daha sonra bu veriler doğrultusunda stratejilerinizi belirleyin.  Bu planlar en az 1 senelik olmalıdır, verileri incelerken stratejinizde değişiklikler yapın.

Siz müşterinizi anlarsanız , onların da  o  oranda sadakati artacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *