Tetikleyici (Otomatik) Kampanyalar (Trigger Campaign)

Müşteri davranışları farklılık gösterse de her eylem tüketici ilgi alanlarını belirlememizde güçlü bir yönlendirici oluyor. Tetikleyici email kampanyaları bu davranışları baz alıp, anlık olarak aldığınız her farklı tepki için yeni ve farklı bir mesaj iletmenizi sağlıyor.

Tetikleyici email kampanyalarını; tepkileri ya da tepkisizliği ölçme ve bu davranışlara yanıt olarak hazırlanmış otomatik mesajları içeren emailler olarak tanımlayabiliriz.

Tetiklenen email kampanyaları, email pazarlamacıları için anlamlı bir iletişim kurmaya yardımcı ve yüksek performans alabildikleri bir yöntemdir.

Aslında herkesin bildiği gibi yeni bir web sitesine kayıt olduğunuzda; sizden istenen isim, soy isim ve email adresi gibi bilgiler doğrultusunda, üyelik aktivasyonu için gönderilen mesaj basit bir trigger kampanyadır. Bu noktada adresin aktif olup olmadığı, kayıtlı bilgilerin gerçek bir kişiye ait olduğunu aktivasyon maili ile gönderilen linke tıklanması koşuluyla takip ediliyor. Bu aşamadan sonra ise Hoş geldiniz serisi ile otomatik kampanya senaryosu oluşturarak ilerlenebilir.

Email marketing çalışmalarınızın geri dönüşünü arttırmak için davranışa dayalı hedefleme ve davranışa dayalı tetikleyici kampanyalar yapabilirsiniz.

Revotas alt yapısını kullanan özellikle e-ticaret sitelerinde email üzerinden alınacak geri dönüşü arttıramaya yardımcı oluyoruz. Çeşitli senaryolar ile çalıştığımız markalara otomatik kampanyalar hazırlamalarını sağlıyoruz. Email içerisinde yer alan ürünü tıklayan kullanıcıya; satın alma gerçekleşmediğinde otomatik indirim kuponu göndererek, ilgilendiği ürünü daha uygun bir fiyata satın alabileceğini belirttiğinizde indirimi kaçırmadan alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Böyle bir uygulama ile satın alma oranlarını ile birlikte karlılığınızı arttırabilirsiniz.

Siz kendi markanız için tetikleyici kampanyalar kullanıyor musunuz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *