Pazarlama Kanalarınız Arasında Email Marketingi Kullanarak Satışlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

Pazarlama, belli amaçlara ulaşmayı sağlamak üzere ürünlerin, hizmetlerin ve fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin planlama ve uygulama süreci olarak tanımlanır. Ürün veya hizmeti kullanıcı ile buluşturmak için pazarlama kanalları kullanarak bir iletişim ve değer yaratma süreci başlar.

Online / Offline pazarlama faaliyetlerinin tümü aslında satışların artmasını sağlamak üzere yapılır. Bizim konumuz email marketing olduğuna göre email üzerinden nasıl satışları arttırabiliriz biraz bu başlığı irdeleyelim…

CRM : Müşterileriniz hakkında öğrenebildiğiniz tüm bilgileri CRM siteminize ekleyin.

Hedefleme: Müşteri bilgileriniz üzerinden doğru hedeflemeler ile ürün veya hizmet gruplarınız için hedeflemeler yapın.

Kişiselleştirme: Müşterinizi özel hissettirerek yaklaşın farklılaşmak daha sıcak bir bağ kurmak için mutlaka kişiselleştirilmiş mailler gönderin.

Ölçümleme / Rapor: Tüm kanallar gibi email marketingde ölçümleme ve analiz yapılmadığı sürece belli rakamlar sunan bir rapor özelliğinde olacaktır. Raporlarınızı doğru analiz edip işlerseniz ve CRM sistemleriniz, Sosyal Medya hesaplarınız ile entegre bir şekilde kullanırsanız satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

Yeniden Hedefleme: Raporda alınan sonuç kullanıcıların bilgisayar başındaki öz davranışlarını yansıttığı için iyi bir göstergedir. Bu göstergeler doğrultusunda ilerler ve müşteri tepkilerine göre yeniden hedefleme yaparsanız, müşteri ilgi alanı ile ilgili içeriklerle buluşursa satın alma kararını daha hızlı verir. Müşteriyi tanıdıkça uygun ürünleri önererek başarı elde edebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *