Zamanlama herşeydir

En iyi gönderim zamanı en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Ancak bu sorunun cevabı o kadar basit değildir. Tam tersine cevap, tahmin edilinenden çok daha karmaşıktır.

Emaillerinizi en çok ne zaman kontrol edersiniz diye bir soru sorulduğunda; boş zamanlarımda, kahve içerken, işe gittiğimde, işten döndüğümde, sabahları, öğle tatillerinde, işten çıkmadan önce gibi çeşitli cevaplar alırız. Gördüğünüz gibi en iyi gönderim zamanı yoktur.

Gönderim zamanı herkese göre değişiklik gösterir. Gönderdiğiniz hedef grup ya da içeriğiniz gönderim zamanını değiştirebilir. Cumartesi olan bir etkinlik için Cuma günü öğleden sonra kampanya göndermek pek mantıklı olmayacaktır.

En iyi gönderim zamanını bulabilmek için bol bol test yapmalısınız. Her hafta farklı günlerde ve saatlerde kampanyalarınızı gönderip, geri dönüş oranlarına göre en iyi gönderim zamanınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.

Genel olarak en iyi gönderim zamanını bulmada ki anahtar nokta, kullanıcı davranışlarını iyi analiz edip, gönderim zamanlarınızı buna göre ayarlamaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *