Modaelinizde.com Social CRM ile Müşteri sayısını arttırıyor

Modaelinizde.com digital pazarlama kanallarını iyi değerlendirerek yeni kullanıcılara ulaşmak üzere birçok çalışma gerçekleştiriyor. Online reklamlar, iletişim formları ve sosyal medyayı etkin kullanarak oluşturduğu talebe karşılık, hedefli kampanyalarla satış geri dönüşünü arttırıyor.

Revotas olarak pazarlama otomasyonu servisimizle Modalinizde.com için sosyal medya hesapları ve e-bülten datası ile senkronize ederek verilerin tümünün aynı kanalda yönetilmesini sağladık. Proje detaylarını aktarmak gerekirse; tek bir kanalda ortak veri oluşturmak üzere yola çıktığımız çalışmada Facebook uygulaması ile fan sayfasındaki kişilerin bilgilerine ulaşmak ve veri tabanında bulunup bilgilerinde eksiklik olan kullanıcıların isim, soy isim, cinsiyet, medeni durum gibi bilgilerini alarak fanları daha yakından tanımak gibi iki konuda sonuca ulaştık. Facebook uygulamasını kabul eden fanlara otomatik email kampanyası ile %25’lik indirim kuponu göndererek kullanıcı bilgilerinin paylaşılmasını tetikledik.

Her geçen gün artan fan sayısı 30.000’e yakın olan Modaelinizde.com için bu çalışma ile verilerin anlamlandırılması, sosyal medya ve emailde paralel kampanyaların yapılması etkiyi arttırdı.

Mağazalarınızdan, web sitenizden, facebook, twitter hesaplarınızdan ve hatta katıldığınız fuarlardan gelen verileri tek bir veritabanında ve veri kaynağına göre toplamanız uygun olur.  Her verinin nerden geldiği kaydedilmeli, ilk gönderilen email sonrasında hedefleyerek kişiye özel içerikler gönderilmelidir.

Facebook, twitter gibi sosyal medya araçlarını kullanırken unutmaması gereken nokta; bu araçlar size takipçilerinize ulaşmak için aracı olurlar ancak kuralları daima onlar belirler ve bu kurallar her zaman değişebilir.

Facebook sayfasında 100bin fanı olan bir kurum, bu fanlarının en az %60ını kendi veritabanına aktararak iletişim kurmalı ki elindeki datayı hedefli kampanyaları için işleyebilsin. Social CRM için yapılacak bu gibi projelerde başarıyı yakalamak ve güzel geri dönüşler almak için tüm verilerinizi tek bir kanalda yöneterek ilerleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *