Email kampanyalarınızda tutarlı olmanız gereken 3 şey

Değişikliği herkes sever ancak belli konularda tutarlı olmak güven sağlamanız ve kampanyalarınızın başarısı için önemlidir.  Aşağıda Email kampanyalarınızda her zaman tutarlı olması gereken 3 şey yer almaktadır.

Zamanlama
Kampanyalarınızı günlük, haftalık ya da aylık gönderiyor olabilirsiniz. Bu periyodu olabildiğince düzenli  tutmaya çalışın. Her kullanıcı her gün onlarca email almaktadır dolayısı ile tutarlı bir gönderim planlaması kullanıcılarınızı sıkmayacak ve  onlar tarafından daha güvenilir olmanızı sağlayacaktır.

İçerik formatı
Kampanya içeriğiniz her gönderimde değişiyor olabilir ancak içeriğinizin ana yapısını korumalısınız. Kullanıcılarınıza her kampanyada farklı yapıda, renklerde içerikler göndermek; içeriğin okunmasını ve takip edilebilmesini zorlaştıracaktır. Dolayısı ile kampanyalarınızın içeriklerindeki ana renkleri, bölümleri, alt ve üst başlıkları aynı kullanmaya dikkat edin.

Mesaj
Son olarak içeriğinizde verdiğiniz mesajın tutarlı olmasına dikkat edin. Kampanyalarınızı alan kullanıcılar sizden gelen mesajı genel olarak tanımalıdır. Kullanıcılarınıza her zaman markanızla ilgili bilgilendirme mesajları gönderin. Gönderdiğiniz her mesajda armutlardan bahsedip, birden bire elmaları işin içine sokmayın. Zamanlama ve içerik formatında olduğu gibi bunu yapmanız kullanıcılarınız tarafından güven sağlamanıza ve daha başarılı kampanya sonuçları almanıza sebep olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *