Dinamik İçerik Kullanarak Travel Talk Tours açılma oranlarını nasıl arttırdık?

Duyuru listelerinize kayıt olan kişiler fayda bulabilecekleri içerikleriniz için bilgilerini paylaşıyorlar. İletişim kurarken kullanıcılarınızın beklentileri hakkında fikriniz olması kritik önem taşıyor. Erkek kullanıcılarına bayan ürünleri öneren hala bazı e-ticaret siteleri olduğunu düşünürsek ne CRM’den ne de CRM’in bugün gelmiş olduğu noktadan bahsedebiliriz.

Email pazarlama sonuçlarınızın başarılı olması için; hedef kitlenizi tanımak; onlara yenilikler sunmak ve bunun yanında geçmiş tepkileri iyi analiz etmek gerekiyor. Kişiselleştirilmiş içerikler önem kazanıyor sadece isme özelleştirme yapmak yerine bunu bir adım daha ileri taşıyarak ilgi alanına ve kullanıcınızın diğer parametrelerine bakarak içeriklerinizi hazırlamalısınız.

Turizm sektöründe hizmet veren Travel Talk ile yaptığımız dinamik içerik çalışmasını örnek olması adına paylaşmak isterim. İlgi alanlarını belirlediğimiz ve tetikleme kampanyası ile güzel sonuçlar aldığımız bir çalışma oldu. Farklı lokasyonlar için hazırlanmış genel bir içerik üzerinden kullanıcı tepkilerine göre kural oluşturarak (zamanlama ve içerik otomatik belirlendi) yeni kampanyaların ulaşmasını sağladık.

Çalışmayı detaylandırmak gerekirse;

Genel kampana duyurusu içerisinde Yunanistan, Mısır Türkiye, İspanya gibi tur duyuruları yer alıyordu ve tüm dataya bu içerik hazırlanarak gönderildi.

Otomatik olarak gönderilecek dinamik içerik hazırlığı yapıldı ve tüm lokasyonlar için tek bir HTML içerik hazırlandı. Bu içerik dinamik olarak hazırladığı için kullanıcıların sadece tıkladıkları tur kapsamında belirlenen içeriğin gönderilmesi üzerine kurgulandı ve bu nedenle normal bir HTML içerikten farklılık gösteriyor.


Kampanya gönderimi bittikten 5 gün sonra kullanıcıların tıkladıkları linklere göre otomatik içerikleri ulaştı.

Örneğin genel içerikte Yunanistan ve Mısır turuna tıklayan her iki lokasyonun içeriğini alırken, sadece Turkiye’ye tıklayan kullanıcı sadece Türkiye içeriğini almış oldu.

Linke tıklayan kişileri gruplayıp ayrı ayrı kampanya atmak yerine tek bir içerikle ve otomatik olarak bu çalışmayı tamamladık. Kampanya sonucunda tek bir rapor üzerinden sonuçları izleme imkanımız oldu.

Rapor üzerinden ikinci kampanya sonuçlarını incelediğimizde % 65’lik bir okunma oranı elde ettik.

İlgilendiği konuda ikinci ve özel bir mail attığınızda kullanıcının tepkileri kesinlikle daha yüksek yüzdelerle geri dönmüş oluyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *