Interaktif Pazarlama Otomasyonu İle İşinizi Kolaylaştırın

Hepimiz uzun saatler çalışıyoruz. Sonu bitmeyecekmiş gibi gelen bu acımasız takvim en planlı pazarlama çalışanını bile bunaltabiliyor.   Bunu büyük ihtimalle kelimelere dökemezsiniz ama buna benzer bir döneme hepimiz kapılmışızdır.  Kesin olan bir şey vardır ki yalnız değilsiniz.  İşte bu çılgınlığı durdurmak için biraz düşünüp bir adım geri atıp, daha mantıklı çalışmalıyız.  Daha mantıklı çalışmak aslında şuan ki işlerinizi hafifçe değiştirerek verimliliğinizi artırabilir.

Uzun yıllar boyunca dijital pazarlama temelinde data, veritabanı, tasarım, e mail şablonu, konu başlığı ve gönderim yapmak için bir araca ihtiyaç duyuluyordu.  Hep aynı tarz ve kendini tekrarlayan mesajlar kullanıcıyı sıkıyor, tepki vermemelerine yol açıyordu.   Şuanda bu tarz iletiler küçük şirket grup ve potansiyelleri için yararlı olabilmekte fakat onun haricinde bu duruma farklı bir bakış açısı getirmezseniz kendinizi aşırı yorulmuş veya kullanıcıyı da sıkmış olabilirsiniz.

Pazarlama otomasyonu dünyasına girin. Pazarlama departmanınızın iş yükünü azaltırken , verimliliğinde artmasını sağlayın.  Birkaç adımda akıllı pazarlama otomasyonu için yapılması gerekenler;

Otomasyon Yapacağınız Adayları Belirleyin
Pazarlama otomasyonuna geçmeden ilk olarak yapılması gereken, hedef kitlenizi belirlemek ve onları hedef gruplarına ayırmaktır. Segment oluşturmaya kullanıcı profili ile başlayabilir, izinli veritabanınızda ki müşterilerinizi segmente edebilirsiniz. Örneğin cinsiyet, doğum tarihi, yaşadığı şehir gibi.

Müşterilerinizle İletişim Kurun
Bir sonraki adım bu kullanıcılarla iletişime geçmektir. Müşterilerinize sadece e mail ile değil diğer kanalllardan da doğru zamanda doğru mesaj ile ulaşabilirsiniz. İlk etapta onlara ardı ardına satış amaçlı emailler göndermek yerine markanızı tanıtın ve aynı zamanda onları tanıyın böylece davranış biçimlerini takip etmeye başlayabilirsiniz. Örneğin hangi mesajlara tepki veriyorlar, hangi mesajları paylaşıyorlar, hangi mesajlar alışverişe dönüyor.

Kampanyalarınızı Satışa Çevirin
Müşterileriniz web sitenize ilk üye oldukları anda veya veritabanınıza çeşitli yollarla ilk girdikleri anda kendilerini hemen satın almaya hazır hissetmeye bilirler.  Onları tanıdıktan sonra tepkilerine göre otomatik kampanyalar yaratabilirsiniz.  Hoşgeldiniz e mail serisi, sepette bırakılan ürünleri hatırlatma kampanyaları, sizi özledik kampanyaları hem müşteriye hazır oldukları anda ulaşmanızı sağlar hem de otomatik oldukları için insan gücünden tasarruf etmenizi sağlar.

Sonuçları Takip Edin
Pazarlama otomasyonu sahip olduğu ileri raporlama ile çok gelişmiş analiz yapmanıza olanak sağlar.   Kampanyalarınızı kimlerin açtıklarını, tepki verdiğini ve daha sonra alışverişe döndüklerini takip etmezseniz bir sonraki kampanyanız için hedefleme yapamazsınız.

Doğru Çözüm Ortağını Seçin
Küçük ve büyük her şirket kendilerini tanıtabilmek için pazarlama araçları kullanıyor.  Siz de kendinize çözüm ortağı seçerken göz önüne almanız gereken faktörler şöyle sayılabilir; Uzun dönemde sadece yazılımsal değil servis ve destek olarakta ihtiyaçlarınızı karşılayabilmesi, varolan CRM veya E Ticaret yapınıza entegre olabilmesi.   Kurumunuzun gelecekte doğabilecek olan araçları geliştirebilme özelliği

Sonuç
Tüm datanızı doğru bir şekilde segmente edip kurallarınızı ona gore belirlerseniz, bu şekilde atılan her mesaj kullanıcıya özel onlarla alakalı olan ve alışverişe teşvik eden mesaj olur.  Böylelikle müşterinizin ilgisini çekebilir, doğru kişilere doğru mesajı göndermiş olur, satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

Kurallarınızı belirleyin ve arkanıza yaslanın.  İşi akıllı pazarlama otomasyonuna yani Revotas’a bırakın…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *