Mükemmel bir “Sepete Git” Kampanyası Oluşturmanın 5 Altın yolu

E-ticaret sitesi olan markaların şuanda en önemli sorunlarından birisi de, müşterilerin sepete ürün atıp, alışverişini tamamlamadan siteyi terk etmeleri.

Bir e-ticaret siteniz var ve hala sepet modülünü kullanmıyorsanız size ilk tavsiyem hemen bu kurguyu kurmanız olacaktır. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki sepete ürün atan müşterilerin %72’si alışverişini tamamlamadan çeşitli sebeplerden ötürü sepeti terk ediyor. İşte bu noktada hazırlanan iyi bir sepet içeriğiyle bu kullanıcıların büyük bir kısmını geri kazanmak mümkün.

Bir önceki “E-ticaret sitelerinde müşteriler neden sepeti terk ediyor ?” adlı blog yazımda detaylarını anlatmıştım.

Bu yazımda ise size iyi bir sepet kampanyası oluşturmanın 5 altın yolunu anlatacağım.

1. İyi bir başlık belirleyin

Email kampanyalarında en önemli kısımlardan birisi de emailin konu kısmıdır. Kampanyanıza verdiğiniz başlık ne kadar dikkat çekiciyse açılma yüzdesi de o kadar artacaktır. Tabi ki burada dikkat etmeniz gereken önemli bir diğer nokta da başlıkla içeriğin paralel olması. İyi bir sepet kampanyası hazırlamak istiyorsanız başlığın aciliyet duygusu içermesine dikkat edin.

“Sepetinizdeki ürünler stokta bitmek üzere !”


2. Ürünleri Gösterin

Sepette unutulan ürünleri kullanıcıya göstermek hatırlatıcıdır. Eğer sepetteki ürünleri gösteremiyorsanız genel bir sepet mesajı içeren içeriklerde hazırlayabilirsiniz.

3. Bir havuç verin

Sepeti terk eden müşteri zaten kaybedilmiş bir müşteri olduğundan buradan geri kazanılan her müşteri marka için çok önemlidir. Sepet mesajlarınızı hazırlarken verdiğiniz iyi bir havuçla kullanıcıyı anında müşteriye çevirebilirsiniz. Bu havuç markanıza göre değişkenlik gösterebilir. Bazı markalar indirim verirken, bazıları da ücretsiz kargo verebilirler.

4. Siparişi tamamlamak için farklı opsiyonlar sunun

Online alışveriş sırasında kredi kartı problemi hemen hemen birçok kişin başına gelmiştir. Müşteri ürünü almak istediği sırada yaşanan kart sorunları alışverişi tamamlamadan çıkmasına sebep olabilir. Bu aşamada siparişini telefonla veya havaleyle tamamlama opsiyonu sunmanız kullanıcının alışverişini tamamlaması için artı seçenekler sunduğundan fayda sağlayacaktır.

5. Gönderim zamanını test edin

Kullanıcı sepete ürün attıktan sonra hatırlatıcı sepet emailinin ne zaman gitmesi gerektiğini A-B testleriyle ölçümleyebilirsiniz. Genelde kullanılan hatırlatma aralıkları ilk etapta müşteri ürünü sepete attıktan  3 ila 24 saat sonra emailin gönderilmesi üzerinedir. Kullanıcı alışverişini tamamlamadığı ya da tepki vermediği takdirde 3, 7, 17 gün olarak takip emailliri gönderebilirsiniz. Bu ayarlar markadan markaya değişmektedir, bu nedenle gönderimlerinizi çeşitli zaman aralıklarında deneyerek test etmenizi öneriyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *