2011 yılında Temel Email Marketing Ölçümleri

Marketing Sherpa tarafından yapılan ankete göre “Tıklama Oranı (% 92)” hala en çok izlenen ölçümlerden biri. Bu ölçümlerin hemen arkasında “Açılma Oranı (90%)” ve “Ulaşım Oranı (81%)” takip etmekte. (Yanlış anlaşılmasın bu sayılar email marketing yapan kullanıcıların verdiği değer oranı, açılma yada ulaşım oranların kendisi değil)

Bu ölçülerin hepsi çok önemli ancak resmin tamamını kapsamamakta.

Email marketing yapanların diğer ölçümlere de dikkat etmesi gerekli. Tıklamanın ötesindeki her ölçüm çok önemli. Daha fazla bilgi için aşağıdaki şemaya bakınız.

Email marketing yapanlar tıklandıktan sonra ne olacağını daha iyi anlamaya çalışmalı. Tabi ki linklere kimin tıkladığı çok değerli bir bilgi ancak asıl değer email kampanyalarınızda istediğiniz sonuca ulaşabiliyor ve arzu ettiğiniz dönüşümü alabiliyor musunuz?
Bunlara ulaşabilmek için TIKLAMADAN SONRA NELER OLDUĞUNU ÖLÇMEK zorundasınız.

Örneğin, hedef kitlenize atılan email 20% açılmış, 10% tıklanmış ve açılış sayfasını ziyaret etmiş gibi bir istatistik yakalanmış. Bu noktaya kadar her şey yolunda, ama bu noktadan sonra tıklayan kişilerin hangi sayfaları gezdiği veya ürünleri aldığını nereden bileceksiniz?

Bu soruyu cevaplamak email kampanyanızda en önemli cevap değil mi ?

Gönderdiğim kampanyadan gerçekten istediğim dönüşümü alabiliyor muyum ?

Önceden zor olan bu tür raporlama ve takipler artık hiç zor değil. İnternetteki bir çok araç bu bilgiyi ölçmek ve takip etmek için size yardımcı olabilir. Az sayıda email marketing yapan platformların içinden geliyor.

2011 yılında tıklamanın ötesindeki aktiviteleri takip etmeyi kendinize bir amaç olarak belirleyin. Göreceksiniz bu biraz çaba gerektirecek ama dönüşümleri çok fazla olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *