Mail Kampanyalarının Ulaştırılabilmesi

Spam sorununa genel bakış

Spam’i engelleme savaşı global bir savaştır. Spam, bireysel tüketicilerden iş yerlerine, IT şirketi çalışanlarından kanunları belirleyenlere kadar, e-posta adresine sahip herkesi etkilemektedir.

Sayısı her gün artan spam maillerin arasından önemli e-postalara ulaşabilmemiz ciddi e-pazarlamacılara zarar veren olumsuz bir durum yaratmıştır. İnternet servis sağlayıcıları ve şirketler, spam olduğu bilinen veya güvenilmeyen e-postaları ayıklayan ve spam, junk veya bulk mail klasörlerine yerleştiren spam filtreleme çözümleri geliştirmiştir. Ne yazık ki ciddi e-pazarlamacılar ve e-mail’i, müşteri ile verimli, ekonomik ve ölçülebilir bir komünikasyon aracı olarak gören kişiler istenmeyen e-postalara karşı olan bu ezici düşmanlığın çapraz ateşine yakalanmış durumdadır.

Revotas, spam’e karşı sürdürülen bu savaşta müşterilerin suçsuz kurban olmasını engellemek adına aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu yazıda spam sorunu daha detaylı bir şekilde incelenip müşterilerimizin e-maillerinin ulaşmasını temin etmek için bu sorunu ne şekilde ele aldığımız gösterilecektir.

Spam’i anlamak

Spam nedir ve ciddi e-mail marketing’den farkı nedir?

Spam gönderenler müşteriye ticari ürünler satar. Binlerce müşteriyi kızdırmaları onlar için önemsizdir çünkü 1 Milyon yeni müşteri hali hazırda beklemektedir. Spam mail gönderirken en çok tercih edilen metodlar arasında, internette bulunan e-posta adreslerini toplayan yazılımlar ve bilinen bir domain’in e-posta adresleri için düşünebilir her türlü permütasyonu oluşturan algoritmalar kullanmak ve ayrıca spammer’lerin kimliklerini saklayan ve e-posta alıcılarının kendilerini takip etmelerini engellemek üzere tasarlanan aplikasyonların kullanımı gelmektedir. Amaç, maksimum e-posta tıklama elde ederken her türlü insan gücünü ve zihinsel performansı elimine etmektir.

Sonuç, alıcılara bu e-posta akınının ne şekilde durdurulacağına dair hiç bir yardım kaynağı sunmayan ve kendini devamlı tekrarlayan, ofansif ve önemsiz bir e-posta selidir. Belli bir zaman zarfındaki yanıtlama ve aktivite takibi spam gönderenler için önemsizdir. Çünkü alıcının kişisel tercihlerini anlamaksızın ve bunlara cevap vermeksizin e-postayı ucuz bir yayma aracı olarak kullanmaktadırlar.

Spam karşıtları talep oluşturma programları ile sadık kitle yaratacak email marketing programlarıyla çalışmaktadırlar. Bu programlar basit bir işletme modeli üzerine kuruludur: satın alma ihtimali en yüksek potansiyel alıcıları, satın almaya hazır oldukları anda bulmak için en az parayı harcamak. Bu kulağa kolay geliyor ancak işletmeler reklam, fuar, iletişim danışmanlığı, ortak pazarlama anlaşmaları, seminerler ve doğrudan pazarlama dahil olmak üzere var olan çok sayıda kanal arasından, potansiyel alıcılara ve mevcut müşterilere ulaşmak için sınırlı kaynaklarını, sonuç getirecek şekilde harcamak konusunda akıllı seçimler yapmak zorundadır. Dolayısıyla ciddi e-pazarlamacılar tarafından; kendileriyle iletişim kurulmasını isteyen mevcut ve potansiyel müşterilere ulaşmak adına, web site verilerini ve giden e-mail kampanyalarını da dahil eden ve devamlılık sağlayan, ekonomik bir araç olan emarketing platformları her geçen gün daha çok tercih edilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *