CRM’in Faydaları

Müşteri ilişkileri yönetimi sistemi (CRM) hedeflediğiniz kitleyi daha iyi analiz etmenize yardımcı olur. CRM sisteminde saklı tuttuğunuz bilgiler yeni ürün ve yeni hedeflemeler için sizi sonuca kısa zamanda ulaştırır. Düzgün yönetilen ve sürekli yenilenen bir CRM servisi birçok fayda sağlar.

Müşteri ilişkilerini iyileştirme

–   CRM müşteri ilişkilerini kişiselleştirmenin yanında stratejik avantajlar sağlar.
–   CRM sistemleri müşterilerinizi bir topluluk olarak değil bireysel tüketici olarak ele alır. Böylelikle müşteri temsilcileri her müşteri için özel ihtiyaçları rahatlıkla öğrenir.
–   Müşteri profilini daha yakından tanıyarak tedarik, satın alma, stok ve lojistik gibi konularda şirket içi organizasyonda ve departmanların karar almalarında yardımcı olur.
–  Gelişmiş yanıt seçenekleri ile müşteriden geri bildirim almayı sağlar.
–  Müşteri sadakatini arttırır. Karşılıklı olarak yararlı ve çift yönlü uzun bir iletişim kurma imkanı sağlar.


Satışları arttırmak için CRM nasıl kullanılmalıdır?

Hedefleme yaparken CRM sisteminizde sizden en az bir ürün almış kişiye yeni bir ürün önererek ya da bağlantılı promosyonlar yaparak sürekli satın aldığı ürünün dışında farklı bir teklifle satın almadığı ürünleri almasını sağlayabilirsiniz. Büyük bir beyaz eşya alana yanında küçük ev aletleri vermek satın alma kararını destekleyecektir. Sadakat programları ile bu çalışmaya süreklilik kazandırabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *