Hoş geldiniz Serisi (İletişimi arttırır)

Hoş geldiniz Serisi ile yeni abonelere ulaşmak e-posta pazarlama kampanyaları arasında en önemlilerinden  biridir. Hoş geldiniz serisi mailleri; müşterilerin ilgisini kazanıp markanızla en çok ilgilendiği zamanı fırsata dönüştürmenizi; marka sadakati oluşturmanızı ve belli müşteri profillerine yardımcı olarak sonuçta gelir elde etmenizi sağlar.

Gönderilmiş olan ilk karşılama mesajının zamanlaması ne kadar mükemmel olursa olsun e-posta üzerinden kullanıcı önceliklerini görmenizi sağlamaz. İşinize bağlı olarak çok temaslı (multi-touch campaign) kampanyalar serisi, iki mesajdan basit olabilir ya da uzun süreli dinamik içerikler kullanılan kampanyalar olarak uygulanabilir. Örneğin; bu çalışmayı farklı ürün gruplarının yer aldığı bir email üzerinden tıklamalara göre gruplandırmalar yaparak ilgi alanı dağılımlarını hedefleme yoluyla gerçekleştirebilirsiniz. Sabun ve şampuan gibi benzer ama farklı iki ürünün yer aldığı bir içerikte; sabun linkini tıklayanlara, ikinci bir emailde zeytin yağlı, kükürtlü vs. sabun ürünlerini otomatik mail yoluyla önerebilir, birkaç gün sonra bir indirim kuponu gönderebilirsiniz. Kullanıcılar ilgilendikleri ürünlerle ilgili indirim kuponlarını değerlendirmek isteyecek ve size bu çalışmanın satışlarınıza nasıl yansıdığını ölçümlemek kalacaktır. Düşünceli bir karşılama serisi, uygun süreler içinde ulaşan mailler üzerinden açılma, okunma ve tıklamaları maksimum düzeye taşır.

Basit bir serinin ilk karşılama mesajı, öncelikle hoş geldiniz mesajı içerebilir ve markanızı, şirket politikalarınızı ve promosyonlarınızı kapsayan ikinci bir mesaj eklenebilir. Uzun vadeli hoş geldiniz serisi stratejisi sürekli olarak davranış bazlı dinamik içerikler ve tercih merkezli öncelikli mesajlar kullanılarak müşteri ile yürütülür. Kullanıcı sisteminize bir hafta giriş yapmıyorsa sizi özledik, bilgilerinizi güncelleyin gibi markanızı hatırlatıcı içerikler gönderebilir ve kullanıcının web sitenize yönelmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle marka ve kullanıcı arasındaki iletişim süreklilik kazanmaya başlar.

Hoş geldiniz serisi çözümleri

– Hedef kitle ve okuyucuya dayalı uzun ve kısa vadeli hoş geldiniz serisi stratejileri
– Davranış ve veri analizi
– E-postaları içerik ve yaratıcılık olarak geliştirme
– Dinamik mesaj oluşturma
– Zaman, veri ve davranışa dayalı otomatik iş akışı
– Kampanya mesajı analizi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *