Esp’ Lerin Görüntü Engelleme Özelliği : 2011 İpuçları Ve Teknikleri

2011 yılının son çeyreğine yaklaştığımız bu günlerde Türkiye’de email marketing sektörü online pazarlamada iyi bir yer edindiğini gözlemliyoruz. Bununla birlikle Email Servis Sağlayıcılar güvenlik önlemlerini en üst seviyeye taşıdılar.

Email gönderimlerinde en sık karşılaştığımız durum resimlerin otomatik olarak açılmaması. Kullanıcılar sizi güvenli gönderen listesine eklemedikleri sürece  resimler güvenlik nedeni ile yükleme yapılması için kullanıcıdan onay bekler.

Bu tarz sıkıntıların farkına varan, emailing yapan firmalar,”Bu emaili göremiyorsanız lütfen tıklayın” iletisini kullanmaya başladılar. Aslında Email Servis Sağlayıcılar net raporunu 2009 yılında açıklamıştı. Bu rapor kullanıcıların %49’ luk kısmı  gelen emaildeki resimleri otomatik olarak göstermek için ayarlandığını söylüyor. Bu sonuçla kullanıcıların yarısından çoğunun resimleri engellediği ve içeriği direk okuyamadığı anlamını çıkarabiliriz. Bu durum, üzerinde çok uğraşılan tasarımsal içeriklerin bloke edilmesi anlamına geliyor. Bu görüntülere hazırlıklı olmalısınız.

Yazımızda Email Servis Sağlayıcılar için görüntü engelleme özelliğinin mevcut koşullarına bakıp, mesajı düzgün iletilmesi için örnek içerik resimleri ile birlikte yeni stratejiler önereceğiz. Diğer bir deyişle kullanıcının resimleri yüklemeye ve sizi güvenli listesine eklemesinde yardımcı olacak koşulları anlatıyor olacağız.

2011 YILI RESİM ENGELLEME RAPORU

Bizler bu yazıyı kullanıcı epostalarının büyük bir kısmının görüntüleri engellediğini düşünerek farklı bir alternatif sunarak yazımıza devam ediyoruz.

Görüntülere alt text ve içeriğinize text-metin ekleyerek gönderim yapmak sizi güvenli gönderenler kategorisinde olmanıza yardımcı, inbox’a ulaşmada ve ayrıca kullanıcın resimleri yüklemesinde yardımcı olacak önemli rol üstleniyor.

Örnek olarak resimlere text ekleyebileceğiniz kod:

<img src=”revotas.jpg” alt=”resmi göremiyorsanız sağ click yapıp resmi download ediniz” width=”220″ height=”200″ style=”color: #C30; font-weight: bold; font-size: 16px;”/>

Bu kod görsel içeriğe alt text eklemek için kullanılabilir. Bu Teknik : Yahoo! Mail, iPhone, Gmail, Apple Mail ve Thunderbird çalışır. Outlook Express’te yalnızca rengini değiştirebilirsiniz.

POPÜLER E-POSTA İSTEMCİLERİ VE VARSAYILAN AYARLAR

Bizler sizin için en popüler Email Servis Sağlayıcıların standart mevcut koşullarını sağlayarak test ettik ve aşağıdaki sonuçlara göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Alt text eklemediğimiz içerik yukarıdaki gibi bizi karşılıyor.

Eğer aldığınız içeriğin adresi güvenli listenizde değilse bu resimleri yükle yada web versiyon linkine yönlenmeniz gerekecek.

Aşağıda ilettiğimiz içerikte,

  • 1. kolonda varsayılan olarak gönderilen içeriğin emailin ön izleme raporu
  • 2. kolonda güvenli gönderim yapan firmaların ön izleme raporu
  • 3. Kolonda görsele eklenen alt text içeriğin görüntülenme raporunu bulabilirsiniz.

Standart koşullar ile hazırladığınız html eposta kampanya içerikleri daha önce işimize yaramış olabilir. Ancak text olmadan gönderilen içerikte bir defada pek çok eposta istemcileri, görüntüleri varsayılan olarak görüntülemez yada büyük olasılıkla önizleme bölmelerini görüntüleyemeyecektir.

Yukarıdaki sonuçlarda da görebileceğiniz gibi mail açıldığında görsel otomatik olarak yüklenmiyorsa image’lara  alt text ekleyerek kullanıcının resimleri açmasında yardımcı olabiliriz.

Özellikle maillerinize webmailden bakıyorsanız otomatik olarak görüntülerin gösterilmesi engellendiğinden yüksek oranda spam klasörüne düşmeniz olasıdır. Bu durumda gönderim için hazırladığınız gönderiye text içerik eklemeniz faydalı olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *