Email Pazarlamada Hedefleme

Email pazarlamada en önemli unsur datadır. Datanızı oluşturmak, analiz etmek, tanımak ve ürün gruplarına  göre data içinde ayrı hedef gruplar oluşturmak büyük önem taşır. Günümüz tüketim toplumunda markanızın farklılaşması; müşteri ile doğru ve sürekli bir iletişim sağlayarak, arz-talep dengesini ölçebildiğiniz sürece gerçekleşecektir.

Data oluşturmak için mağazanızda alışveriş yapan kişinin emailini almaktan tutun, online reklamlar, sosyal medya çalışmaları, tanıtım, kampanya gibi aktiviteler ile üye sayınızı arttırabilirsiniz. Bazı markalar için datanın gelişmesi uzun zaman alırken e-ticaret siteleri, fırsat siteleri gibi iş alanları online kanalların desteği ile daha hızlı gelişebiliyor.

İzinli online pazarlama kapsamında Revotas olarak data sağlamıyoruz ve çalıştığımız markaların kayıtlı kullanıcılarına içeriklerinin ulaşması için web tabanlı bir alt yapı sunuyoruz. Bize ulaşan bir çok kişinin talebi ise belirledikleri kriterlerdeki dataya mail atmak oluyor. Genellikle bize yönelen sorulara örnek vermek gerekirse; biz otomotiv sektöründen, üst düzey yöneticilere ulaşmak istiyoruz; elinizde otomotiv sektörüne ait ne kadar datanız var? Bu bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada tavsiyemiz ise vakit kaybetmeden data oluşturmaya başlanması çünkü kaybedilen vakit ile birlikte rekabetin hızlı olduğu iş kollarında müşteri kaybına uğrayabilirsiniz. İyi bir CRM sistemi ile datayı işleyip, en kısa zamanda iletişime geçerek hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *