A/B testi uygulayarak açılma oranlarınızı katlayın

Email marketing kampanyalarınızda başarıyı yakalamak istiyorsanız, daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi listenizde ki kişilerin özellik ve davranışlarını iyi biliyor olmalısınız. Bu davranış ve özellikleri tahminedemiyor ya da başlangıç için bilmiyor olabilirsiniz. Bunu öğrenmek için listenizden anlamlı hedef gruplar oluşturabilir, belirli gönderimlerden sonra tecrübe kazanıp bilgi sahibi olabilirsiniz..Bunun öğrenmenin bir diğer yolu da A/B testi uygulamaktır.

A/B testi; bir örneğin diğer yaratılan örneklerle karşılaştırılıp, en iyi dönüş oranlarını yakalamak için yapılan bir pazarlama test metodudur. Listenizdeki kişilere sunduğunuz bir içerik onların ilgisini çekmeyebilir ancak başka bir içerik onları heyecanlandırabilir. Bu noktada onları heyecanlandıracak, ilgisini çekecek olan içeriği bulmak için A/B testlerini kullanabiliriz.

Email marketing kampanyalarınızda A/B testi uygulayip acilma oranlarinizi ciddi oranda arttirabilirsiniz.

Gerçek kampanyanızı göndermeden önce küçük hedef gruplar yaratıp farklı içerikte ve ya farklı başlıklarla kampanyalar gonderin. Geri dönüş oranı hangisinde fazla olursa gerçek gönderiminizi bu kampanyayı  kullanarak yapın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *