Emaile Tepki Vermeyen Üyeleri Hedefleme ve Geri Kazanma

Email marketing çalışmalarında datayı hedeflemek önemli ancak hedefleme yaparken dikkat edilmeyen bir grup var: Emaile tepki vermeyen kullanıcılar. Mailinizi okumayan, tıklamayan bunun yanında listenizden de ayrılmayan kullanıcılardan oluşan bu grubu analiz etmeniz çok önemli.

Emailinize tepki vermeyen kullanıcıları hedefleyerek üyelerinizin tekrar ilgisini kazanabilirsiniz.

Eğer kullandığınız email marketing servisi tarihçe tutuyor ve müşteri kartı mantığıyla çalışıyorsa her kullanıcınınız hangi tepkileri verdiğini takip edebilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak kullanıcıların içeriklerinize hangi süreler arasında tepki vermediğini belirlemelisiniz daha da önemlisi bunun içinde belli kurallar oluşturarak 1 ay, 2 ay gibi sürelere göre senaryolar belirleyip yeni mesajlarınızı paylaşmalısınız. Örneğin ‘1 ay süreyle emaillerime tepki vermeyen kullanıcıların listesi’ gibi bir hedefleme yaparak kullanıcılardan geri dönüş almak üzere nasıl iletişime geçeceğinizi düşünmelisiniz.

Yanıt alınamayan üyelerden geri dönüşleri arttırmada faydalı olan bazı yöntemleri paylaşmak isterim;

– Başlığı kişiselleştirme (Personalized Subject); Maillerinizin başlığında özelleştirme yaparak kullanıcının dikkatini çekebilirsiniz.
(Ör: Sevgili Ali merhaba …)

– Kullanıcıyı geri kazanmak için ödül vererek web sitenizi ziyaret etmesini sağlayabilir ve satın almanın gerçekleşmesini tetikleyebilirsiniz. (Ipad kazanmak ister misin? )

– Başlıkta merak uyandırıcı bir cümle ile içeriğin okunmasını sağlayıp yine satışa dönüştürebilirsiniz. ( Bu kampanya kaçmaz!)

– İçerikte kullanıcı için özel kupon kodu verebilirsiniz, ve kupon kodu ile ilgili detayı başlık bölümüne ekleyebilirsiniz.

– “Sizi özledik” gibi periyodik emailler hazırlayabilirsiniz. (Bu çalışmayı yaparken üyenizin daha önce emaillerinizde hangi linkleri tıkladığını kontrol edip ilgilendiği içeriklerle paralel konulara içeriğinizde yer verirseniz geri dönüşleri arttırabilirsiniz.)

Başlık emailin okunmasında büyük bir rol üstleniyor. Genelde yoğun mail trafiği içerisinde başlıkları gözden geçirip, ilgimizi çekmeyenleri okumadan silebiliyoruz. Bu nedenle başlık kullanımına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Etrafımızda çok fazla mesaj var farklılaşmak ve dikkat çekmek için kişiselleştirerek email marketing çalışmalarınızı yapmanız, okunma oranlarınızı, dolayısıyla emaile yaptığınız yatırımın geri dönüşünü hızlandıracaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *