Kampanyalarınızın Gücünü Arttırmak için Email Marketingi Nasıl Kullanmalısınız?

Email dijital pazarlama kanallarının en kişiye özel içerik sunan kanalı aynı zamanda diğer kanallarla ölçümlenmede önemli farklar sunuyor. Küçük ve büyük ölçekli birçok firma tarafından kullanılıyor özellikle bu noktada öne çıkanların e-ticaret, fırsat siteleri ve özel alışveriş kulüpleri olduğunu görüyoruz; içeriği paylaşarak yeni tekliflerini kullanıcılarıyla buluşturup email üzerinden satış yaptıkları için bu kanal üzerine çok yoğunlaşmış durumdalar peki ne kadarı bu kanalı efektif kullanıyor?

Email içeriğinizi hazırlayıp iletmek (izinli üyeleriniz olsa bile) broşürlerinizi bir uçaktan aşağıya atmaktan farksızlaştı. Kullanıcıdan izinde alsanız; zamanla her yerden aldığı mesajlardan farklı bir içerik sunmazsanız sizi de önemsememeye başlıyorlar. Bu sebeple fırsat, indirim gibi ifadeler yerine müşterilerinize fayda sunacak içerikler iletmeniz gerekiyor.

E-ticaret ve özel alışveriş siteleri örnekleri üzerinden ilerleyerek email marketingde daha etkili sonuçlar almak için yapılabilecekler:

1) Doğru hedefleme: Data tek başına tüm verilerde olduğu gibi pek fazla bir şey ifade etmez datanızı tanımak sizi takip eden kitlenin alışkanlıklarını ölçmek email marketingde başlamadan önce en önemli maddeniz olmalı.
(Datayı oluşturturken kullandığınız kanallar içerisinde markanızı nasıl konumlandırdığınızda büyük önem taşıyor. Kime hitap ediyorsunuz? )

2) İçerik Optimizasyonu: Hedeflemeyi genelden özele indirgemek; müşteri bazlı alışkanlıkları ölçmek ve bu alışkanlıklara bakarak yeni içerikler sunmak.
( Müşteri sizden hangi ürünleri satın almış; hangi markanın ürünlerini incelemiş, ne sıklıkta alışveriş yapıyor, hangi tutarlarda alışveriş yapıyor gibi önemli bilgileri doğru yönetir ve içerikleri bu doğrultuda kişiselleştirirseniz satışlarınızı maksimize edebilirsiniz.)

3) Tüketici Anketleri: Bir online anket hazırlayıp müşterilerinizden geri bildirim alabilirsiniz. Bunun için email marketing hizmeti aldığınız şirketin anket yönetim modülünden faydalanarak dataları eşleştirip müşteri cevapları ve email tepkilerini eşleştirebilirsiniz. Aynı zamanda demografik bilgileri detaylandırma imkanınız olur.

4) Müşteri İlişkileri: Email marketing servisini sadece satış amaçlı kullanmamalı müşteri sadakatini arttırmak ve iletişim kurmak üzere de kullanmalısınız.

5) Listenizi Temizleme: İzinli email marketing alt yapısı sunan servis sağlayıcıları listenizden ayrılan ya da spam şikayetinde bulunan kullanıcıları listenizden çıkararak listenizi temizliyor olmalı bunun yanında sizde okuyan/okumayan vs. gibi bilgileri takip edip kendi liste temizleme ve data kurtarma çalışmaları yapabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *