Yeni başlayanlar için Email marketing

İnternet çağında yaşadığımız şu günlerde artık hemen hemen herkesin küçük büyük demeden bir e-posta adresi var ve bu adresler sayesinde iletişim o kadar kolaylaştı ki, dünyanın öteki ucuna bile en hızlı şekilde saat farkı gözetmeden e-mail gönderir olduk. Günümüzde teknolojinin de sürekli gelişmesiyle markalar artık pazarlama metotlarını değiştirerek online kanallar üzerinden hedef kitleleri ile iletişime geçiyorlar. Bu kanallardan e-posta gönderimini de kullanarak; yeni ürün tanıtımı ya da kampanyalar gibi birçok konuyu kişiye özel seçeneklerle sunmaya çalışıyorlar. Kullanmaya çalıştıkları araç ise hem firmanın bütçesini sarsmayıp, hem de ölçümlenebilir olması sebebiyle en ekonomik ve etkili yöntem olan e-mail pazarlaması. Peki şu sıralar konferanslarda ve pazarlama stratejileri toplantılarından adından sıkça söz ettiren e-mail pazarlaması nedir?

E-mail pazarlaması; bir şirket tarafından belli bir hedef gruba gönderilen ticari veya bilgi amaçlı içerikli mesajlardır ve bu e-mailler sayesinde kolay ve hızlıca hedef kitlenize büyük/yüksek miktarlarda yazılı bülten, televizyon veya radyo reklamına ihtiyaç duymadan ulaşabilir, maliyetinizi de düşürmüş olursunuz.

Etkili bir e-posta pazarlaması yazılımıyla, filtrelediğiniz hedef grubunu baz alarak müşterilerinizin neden hoşlanıp hoşlanmadıklarını, harcama alışkanlıklarını veya alışveriş yaparken harcadıkları süre gibi birçok önemli kritere ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine bu mailler sayesinde edinmiş olduğunuz kişisel bilgilerle tekrardan hedef grubunuzu yaratıp onların ilgi ve talepleri doğrultusunda da mailinizi kişiye özelleştirerek gönderim yapabilirsiniz. Bu bir yandan satışlarınızı artırırken, aynı zamanda firmanıza olan güven ve sadakatin artmasına yardımcı olur.

Özetlemek gerekirse e-mail pazarlaması sadece hedef gruba ulaşmak için etkili bir yol değil, aynı zamanda satış politikasına bağlı kalmak için etkili bir yoldur. Ayrıca verimli e-mail pazarlama çalışmasıyla önceden yaratmış olduğunuz mevcut müşteri portföyünüzü yeni sektör hedeflemelerinizde de kullanabilirsiniz. Daha geleneksel pazarlama çalışmaları yerine e-mail pazarlamasının firmanıza nasıl etkili ve verimli bir kampanya yarattığını ve bunun firmanıza olan yatırım getirisini görebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *