Müşteri İlişkileri ve Email Marketing

Müşteri ilişkileri yönetimi ve sosyal ağlar üzerinden müşteri iletişiminin gerekliliği günümüz iş koşulları için tartışılamaz bir gerçek. Türkiye’de internet pazarının gelişimi bununla birlikte sosyal ağların hem marklalar hem de tüketiciler tarafından kullanım oranı oldukça yüksek.

Firmaların sosyal ağlarda yer alması kendileri hakkında konuşulanları takip etmeleri ve takipçilere hızlı geri dönüş yapmaları gerektiğini konuştuğumuz günleri de geride bıraktık. Sektör o kadar hızlı büyüyor ve gelişiyor ki çağı yakalayamayan markalar çok kanallı pazarlama yapamadıkları için güncelliğini yitiriyorlar. Tüketicilerin de fazla seçeneğe sahip olması sadakatlerini azaltabiliyor.

Sürekli akılda kalmak için tüm pazarlama kanallarınızı aynı anda ve hedefli olarak çalıştırmanız gerekiyor. Mobil, Web, SEO, Adwords, Sosyal Medya, Email, SMS gibi kanalları kullanarak sürekli iletişimde olmalı ve kullanıcılarınız tepkilerini ölçmelisiniz.

Email marketing için tüm pazarlama ve iletişim aktivitelerinin içinde aslında değeri hala anlaşılamamış bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Email pazarlama servislerinin Outlook gibi gizli alanına mail adreslerini ekleyerek mail attığını, okundu/okunmadı gibi genel raporları verdiği düşünülüyor. Email tüm kanalları bir arada tutarak bağlayıcılık görevini yerine getirebilecek, bu kanalları tek çatı altında yorumlayıp iyi analizler yapmanızı sağlayacak bir yapıdadır. Örneğin web sitenizdeki iletişim formu, Facebook sayfanızdaki kayıt formu, tüketici anket sonuçlarını aynı platform üzerinden inceleyip, email kampanya sonuçlarınız ile birleştirerek, bu analizler yardımıyla müşterileriniz ile iletişim kurmanız tüm iletişim faaliyetlerinizin sonucunda yaptığınız yatırımın geri dönüşünü fazlasıyla almanızı sağlayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *