E-mail ölçümlenebilir:

İlk defa e-mail marketing’i pazarlama stratejilerinizde kullanmaya başladığınız zaman, kampanya sonuçlarınızdan kimin mesajınızı okuduğunu, linki tıkladığını ya da linki açıp ilgilendiğini görebileceğiniz ve doğru bir ölçümleme yapabileceğiniz detaylı raporlara ulaşabileceksiniz. Diğer pazarlama araçlarında ölçümleme de yaşanan sıkıntıların aksine, e-mail ile firmanıza an ve an ölçüm yapan bilen kuruluşlar sayesinde daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bu sayede de gerek kişisel gerek kampanyanızda kullanılmış olan bilgileri birleştirerek müşterileriniz ve onların beklentileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Firma olarak e-maile harcamış olduğunuz vakit ve maliyeti düşündüğünüzde sonucu paha biçilmez olduğunu sizde göreceksiniz.

E-mail sayesinde potansiyel müşterilerinizin neden hoşlandıklarını veya az çok ne hakkında reaksiyon verdiklerini anlayabileceksiniz. Bu gibi basit ama bir o kadar kazanç haline dönüştürebileceğiniz bilgileri firmanızın pazarlama stratejilerinde kullanabilmek için yatırım yapmaya değmez mi?

Müşterilerinizden önceden elde etmiş olduğunuz bilgilerle, iş konunuza göre pazarlama iletişiminde daha iyi sonuçlar almak ve pazarlama kanallarını efektif kullanmak üzere nasıl çalışma yapmanız gerektiği konusunda da e-mail pazarlaması size yardımcı olacaktır. Email marketing ile kampanya sonuçlarınızı kontrol edip hızlı geri dönüş yapabilir ve kullanıcı tepkilerini anlık olarak analiz edebilirsiniz.

Ayrıca, e-mail pazarlaması çalışmalarının getirmiş olduğu birçok bilgi diğer pazarlama kanallarınız ile birleştirilerek kişi bazlı alışkanlıkları ölçümlediğiniz dokümanlara çevirebilir ve bu dokümanlarla da sizin bile inanamayacağınız başarılar elde edebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *