Email ve Sosyal Medya Entegrasyonu

Email pazarlamada sosyal medya entegrasyonu kullanımı markalar için farklı fırsatlar doğuruyor ve bu alandaki gelişimi gören pazarlamacılar email içeriklerinin sosyal ağlarda paylaşılması için öncelikli olarak paylaş butonları ekleyerek bu etkileşimi başlattılar. Birçok marka tarafından kullanılan bu özellik ile her bir üyenin içeriği paylaşması; sosyal ağlar üzerindeki arkadaşlarına tavsiye niteliğinde görülüyor ve bir kişi üzerinden birçok kişinin dikkatini çekmenizi sağlıyor.

Gündemde olan üye kazanma araçlarından biri de sosyal ağlardaki profiller üzerinden üye olabilmeyi sağlayan; facebook ile bağlan, twitter ile bağlan yönlendirmeleri olduğunu görüyoruz. Bu uygulamalar ile kullanıcı bilgilerine ulaşarak datanızda daha hızlı bir büyüme yakalayabilirsiniz. Genellikle tek sayfalık hazırlanan projelerde, online oyunlarda kullanılan bu yöntem güzel bir ödülünüz varsa müşteri kazanım hızınızı arttırıyor. Önemli bir nokta datayı kazanmanın ötesinde aldığınız bilgiler doğrultusunda sağlıklı bir iletişim başlatmanız. Size sadece hediye çeki ya da indirim kazanmak için bilgilerini paylaşmış bir kullanıcıyı nasıl sürekli müşteri haline getireceğinizi düşünmeli ve bu iletişimin tüm süreçlerini planlamalısınız.

Sosyal Medya viral doğası gereği müşteri kazanımında önemli bir kanal ancak şuan için daha çok topluluk yaratmak ve marka hakkında konuşulmasını sağlamak için kullanılıyor. Satış için ise oluşturulan fanlardan izin alarak ilerleyip iletişim kurmalısınız. Sosyal ticaret arttığında bu durumu tabiî ki tekrar değerlendirmek gerekecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *