Email Listenizi Temizlemeniz için 5 Yöntem

Pazarlamacılar email listesini arttırmak için birçok yönetimi deniyorlar. Bu çalışmaların yanında listenin temizlenmesi noktasına da dikkat etmek zorundalar. Temiz bir listeye mailing yapıyor olmak ulaştırılabilirliği, açılma – tıklanma oranlarınızı ve mailinizin spam olarak işaretlenmesini engelleyeceği için başarı getirecektir.

1) Tekrar eden ve yazım hatası olan adreslerin filtrelenmesi: Database içerisinde tekrar eden, yazım hatası olan (Tükçe karakter, “@” işaretinin eksikliği, hotmailcom gibi noktalama eksikliği gibi) genel filtrelerden geçirerek listenizi hatalı adreslerden temizleyin.

2) Pasif- hatalı mail adresleri silin: Geçersiz email adreslerine mailing yapmak ulaştırılabilirliğinizi engelleyecektir. Listenizdeki pasif adreslerin çokluğu maili gönderdiğiniz ücretsiz mail sağlayıcılarda (Hotmail, Yahoo, gmail) spam puanınızı arttırarak bloklanmanıza neden olacaktır. Domain ve kullanıcı adı bölümlerinde hata olduğu görünen (hard bounceback) adreslere tekrar mailing yapmayın.

3) Listeden ayrılan kişileri silin: Çoğu email servis sağlayıcı bu uygulamayı otomatik hale getirmiş durumda. Kullanıcı listeden ayrılma talebi için mail içeriğinizdeki linke tıkladığında kolayca listenizden çıkmalı ve bu adımlar kolaylaştırılmalıdır. Can –Spam kanunlarına göre; kullanıcı listeden ayrılma talebini ilettikten sonra 10 iş günü sonunda tekrar email gönderilmemesi gerekmektedir. Çoğu şirket 24 saat içinde listede kullanıcıyı pasif duruma getirmektedir.

4) Spam şikayetinde bulunan adresleri listenizden çıkarın: Mail listenizden ayrılmanın dışında Hotmail, Yahoo gibi email servislerini kullanan kişiler kendilerine sorulan “Bu email sizin için spam mi? Sorusuna evet yanıtı verdiklerinde şikayet öncelikle email sağlayıcısına sonra da sizin raporlarınıza yansıyacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken spam şikayet yapısının incelenmesi ve kişilerin listeden ayrılma linkine hızlıca ulaşmalarının sağlanmasıdır. Servis sağlayıcıları spam şikayetinin oranına bakarak size filtre uygulamaktalar.

5) Aktif olmayan üyelerin mailleri okumasını sağlayın: Maillerinize tepki vermeyen ancak adresleri doğru olan kullanıcılarınıza kendinizi hatırlatın. Bu kullanıcıları ayrı bir segment belirleyerek sizi özledik, indirim kuponu gibi mailler göndererek maillerinizin daha fazla kişi tarafından okunmasını sağlayabilirsiniz. Okuyucuların ilgi alanlarına göre içerik paylaşmak üzere takip etmek istedikleri kategorileri belirlemelerini sağlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *