Başarılı E-mail Pazarlaması için 6 İpucu:

E-mail pazarlamasında müşterilerinize göndereceğiniz kampanyaların başarılı olabilmesi için hem potansiyel müşterilerinizin isteklerini anlamanız, hem de sizin onlarla ilişki kurabilmeniz çok önemlidir. Yazının devamında da bu konuda başarılı olabilmeniz için size bazı ipucular vermeye çalışacağım.

  • Öncelikle, e-mail pazarlaması hakkında yakın bir sürede yürürlüğe tam anlamıyla girmiş olacak bazı yasal kanunlar bulunmaktadır. Bunlara uygun olarak kampanya içeriğinizi hazırlar ve göndereceğiniz kişilerden öncelikle izin almış olmanız doğabilecek maddi yaptırımlar gibi birçok problemi de engellemiş olacak ve siz de konuyla ilgili herhangi bir problem yaşamayacaksınız. İlk olarak burada yapmanız gereken müşterilerinize gerekli güveni sağlamış olmanız.
  • Alıcıların güvenini kazanmak için sürekli aynı adresten yani IP’den gönderim yapılması ve sürekli gönderen adresinin değiştirilmemesi çok önemlidir. Bu servis sağlayıcılar tarafından çok dikkat edilmekte ve bunun sürekli takibi yapılmaktadırlar. Bu nedenle düzenli kampanya gönderimlerinizle elde edilecek olan iyi bir reputasyon puanı sayesinde maillerinizi daha hızlı gelen kutusuna ulaşmasını sağlayacaktır.
  • Kullanıcılarınıza, HTML formatta mı, ya da text içerik ile mi ulaşmak istediğinizi öncelikle sorabilir ve buna uygun olarak gönderimler yapabilirsiniz. Örneğin; farklı ülkelerde farklı tercihler söz konusu. İngiltere’de text içerik gönderimleriyle alıcılara ulaşmak hedeflenmektedir.
  • İçeriğinizde görsel kullanacaksanız, çok fazla görselden kaçınmanız gerekmektedir. Bu, göndereceğiniz kampanyaların filtrelere takılarak spam dosyasına düşme olasılığını tetikleyecektir. Tüm içeriğin görselden oluşması ise gönderdiğiniz kampanyanın gelen kutusuna düşmesi olasılığı yüksek olsa bile önizleme kutusunda görülemeyeceğinden kullanıcılar tarafından okunamayacaktır ve okunmadan silinmesi gibi problemlerle karşılaşılacaktır. Bu gibi sorunlardan kaçınmak için resim ile metin alanı oranlarını iyi ayarlamanız gerekmektedir.
  • Müşterilerinizin maili açıp, içeriği okuyup tıklaması için başlığınızın dikkatle düşünülüp sizi diğer maillerden farklılaştırması gerekir. Başlığınızda bedava, nakit, ödül, ucuz, kazanın gibi kelimeleri kullanmaktan kaçının. Bu gibi kelimeler sizi kullanıcılar tarafından spam klasörüne götürecek ve onlar tarafından bir daha güvenli gönderici olarak işaretlenmediği sürece spam klasöründe kalmaya devam edeceksiniz.
  • Son olarak, yapacağınız gönderilerde “e-posta listesinden ayrılmak için tıklayın” ifadesini kolay bulabilecekleri bir yere koyun. Gönderdiğiniz her e-posta içeriğinin üstünde ve altında bu butona bulundurduğunuzda, kullanıcılar butona tıklayarak hızlı ve kolay bir şekilde (opt-out) istenildiğinde listeden ayrılma seçeneğine sahip olmaları müşterilerinizin en doğal hakkıdır. Unutmayın ki, küçük bir e-mail listesi sizin için daha verimli olacak, sadece size ve ürünlerinize özgü niş bir mail listesine sahip olacaksınız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *