İzinli email pazarlama listenizi nasıl büyütürsünüz?

Verimli bir şekilde hedef kitlelere ulaşmak ve olumlu geri dönüşümler almak için email listesini arttırmak önemlidir. Çoğu email adresi zamanla değişir ve artık kullanılmaz. Yılda ortalama olarak bir listede %25 azalma olması nedeniyle, listeyi  arttırmak önemlidir. Neyse ki bu işlemin çeşitli yolları vardır. Eğer büyük bir şirket iseniz bu işlemi sizin adınıza yapabilecek şirketler ile çalışmak mantıklı olabilir. Küçük bir işletme iseniz,  aşağıda sizinle paylaşacağım yönergeleri izleyerek  okuyucu sayınızı en üst seviyelere çıkarabilirsiniz.

İnsanları çekmenin en kolay yollarından biri email listesi için kayıt olurken, onlara ücretsiz bir araç ve kaynak sunmaktır. Örneğin bir e-pazarlama işi ile uğraşıyorsanız kullanıcının bilgilerini bırakıp kayıt olması karşılığında belirli oranda indirim verebilir yada ücretsiz kargo yapabilirsiniz . Bu örnekler tamamen sizin sektörünüze göre çoğaltılabilir ve çok geniş bir kitleye hitap etmektedir.  Ancak bu tekniği hiç tanımadığınız bir dataya sıklıkla yapmak bireylerde şüphe uyandırabilir, bu nedenle izinli listelere ulaşmak için güvenilir ve aktif listelere gönderim yapmalısınız.  Sizinle hiç ilgilenmeyen kişilere, izinli email listenize kayıt olmuyor diye sürekli indirim kuponu vs. göndermek  spam olarak işaretlemenize neden olabilir.

Gönderim yaptığınız içeriğin kullanıcıların yararına olmasıda önemlidir. Eğer kullanıcı içeriğinizin yararlı olduğunu düşünürse ailesi ve arkadaşları ile paylaşma ihtiyacı duyacaktır. İşte bu durumda HTML gönderimlerin içerisine sosyal medya için paylaş butonu, arkadaşına öner butonları koyarak  kullanıcılarınızı nazikçe içerik paylaşımına yönlendirebilirsiniz. Kişisel davetler-paylaşımlar yabancı birinden gelen paylaşıma göre daha fazla etki gösterecektir. Dolayısı ile mevcut datanızı bu şekilde artmasında katkı sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, mevcut 1-2 okuyucunuza  gönderimleriniz hakkında  sorular yönelterek olumlu  geri bildirimleri referans olarak kullanabilir,  farklı bir gönderide  bu deneyimi diğer kullanıcılarınız ile paylaşabilirsiniz. Çoğu zaman bu basit eleştiriler potansiyel kullanıcılarınız ilgisini ve kayıt olasılığını arttıracaktır.

Özetlemek gerekirse, e-mailing’ lerinizde ücretsiz bir araç sunmak, şüphesiz insanların ilgisini çekmenizde size  yardımcı olacak bir yöntemdir. Yeni okuyucu satırı arttırmak için mevcut okuyucu güvenini kazanmak gerekir. Buna ek olarak,  gönderilerinizde kullanıcıyı web sayfanıza üye olabilmesi için  yönlendirerek daha güçlü bir bağlantı kurabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *