Başarılı Email Kampanya Yönetimlerinde Sosyal Medyanın Etkisi

E-mail gönderimlerinde daha başarılı kampanya yaratmak için sosyal medyayı kullanmanız (Facebook, Twitter, Linkedin vs.) hem marka bilinirliliği, hem satış, hem de potansiyel müşterilerinizi arttırmanız için inanılmaz etkili bir yol. Firmanıza ait özel bütün duyuruları Facebook ve Twitter için tek bir altyapıyla Revotas üzerinden yönetebilirsiniz.

Altyapımızda yeni kampanyanızın içeriğini adlandırarak, nerelerde yayınlamak istediğinize dair seçenekleri belirleyip yayımlayabiliyorsunuz. Raporlar bölümünde de hem göndermiş olduğunuz içeriği görebilir, hem de kampanyayla ilgili beğeni (like) ya da yorumlara (comments) ulaşabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken Revotas’ın altyapısındaki Facebook ve Twitter uygulamalarına kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak kendi hesabınızı entegre etmeniz. Sosyal medya kullanımıyla yapabileceklerinizle ilgili daha fazla bilgi edinmek için yazının geri kalanını okuyabilirsiniz.

1.)Facebook ya da Twitter’da markanızı tanıtmak için firmalara özel bir giriş sayfası bulunuyor. Sadece yapılması gereken açtığınız hesap ile markanızı en hızlı şekilde potansiyel müşterilerinize tanıtmak olacaktır.

2.)Tanıtım yaparken de bir yandan müşteri portföyünüzü hızlıca artırmak için ödüllü oyunlar veya yarışmalar düzenleyebilirsiniz.

3.)Düzenlemiş olduğunuz uygulamalarla, kullanıcılar size herhangi bir konuda mesaj göndermek isterlerse size özelden mesaj atabilirler ya da konuyu herkese açık olarak tartışabilirsiniz.

4.)Sosyal medya hesaplarınızda şirketinizin logolarını kullanabilir, bu sayede akılda kalıcı olabilmeniz için kullanıcılara ne gibi ürünlerle kullanıcılara hitap ettiğiniz kolaylık ortaya koymuş olursunuz. Böylelikle firmanız hakkında daha detaylı bilgiler edinerek sizin güvenilir bir firma olduğunuzu onlara ispatlamış olursunuz.

5.)Sosyal medya hesaplarınıza koymuş olduğunuz ürünleri (mesela; Facebook üzerinden online alışveriş yaptırabiliyorsunuz) sipariş detaylarını da kolaylıkla takip edebilirsiniz. Hesabınızda da hangi içeriğin daha çok beğenildiğini ya da tweetlendiğini görerek bununla ilgili daha sonrasında kullanıcıya özel kampanyalar oluşturabilir, sipariş detayları kolaylıkla tutabilirsiniz.

6.)Ayrıca firmaların kullandıkları sayfa, kişilerin kullandığı sayfa ile aynı olduğundan ürünlerinizi herkese açık yaparak kullanıcıların erişimlerini kolaylaştırabilirsiniz. Bu sayede de kullanıcılarınızın yapmış olduğu yorumları cevaplayarak, onlarla daha içten ve samimi bir hava oluşturmuş olursunuz.

7.)Herhangi bir şey göndermeden önce içeriğinizi kontrol edebilir, yapmış olduğunuz hataları hemen ve kolaylıkla düzeltebilirsiniz.

8.)Markanıza özel olarak kullanacağınız görüntü ya da video içerikleri, sosyal medya hesaplarında daha çok paylaşım yapıldığından gerçekten konuşulmaya değer olmalı. Bu sayede de kullanıcılar tarafından sayfa paylaşımı yapılarak, yeni müşterilerle tanışmanız hızlanacak ve bu sayede satışlarınıza artacaktır.

9.)İstediğiniz zaman hesabınızdaki marka detaylarını gizleyebilirsiniz.

10.)Ürünleriniz hakkındaki son bildirimleri, yapılan yorumları veya beğenilerin hepsini tek bir hesaptan kontrol edebiliyorsunuz.

11.)Müşterilerinizin ürünlerinize yaptıkları yorumlar ile özellikle Facebook’ta arama motorunda daha üst sırada yer alıyorsunuz. Yapılan yorumlar veya beğeniler ile kullanıcıların aradıkları bir kelime ya da kişi ismiyle sayfanızı ziyaret etmelerinize hatta sizinle tanışmalarına bile neden olabilirsiniz.

12.)Sayfanıza koyacağınız kilit kelimelerle highlight yapabilir ve onların sayfalarına beğendikleri ürünleri gönderebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *