Email marketinge yeni başlayanlar için 5 doğru hareket

Email marketing için araştırmalarınızı yaptınız , teklif aldınız ve bir platform ile anlaştınız.  Elinizde belli bir oranda veri var ve şimdi ne yapacaksınız.

Yapılacak 5 hareket var. İlk olarak elinizdeki dataya bir welcome maili göndermelisiniz.  Bu mail sizin ne yaptığınız, bundan sonra gelecek maillerin içeriğinin ne olacağı ve hangi periyotta mail gönderceğiniz ile ilgili olmalı.  Ayrıca bundan sonra email almak istemezlerse rahatlıkla listeden çıkabilecekleri bir link olmalı.  Bu hareket ile ilk izninizi almış olacaksınız.  Bu mail zamana bağlı kalınmaksızın olabildiğince yavaş gönderilmelidir.

Daha sonra eğer web sitenizden bilgi alıyorsanız bunu platform ile senkronize etmek için çalışmalara başlayın, bu sayede listeniz büyüyecektir.

Size üye olan herkese teşekkür emaili gibi tüm transactional mailleri bu platformu kullanarak gönderin.  Bu inbox/spam oranı için çok önemlidir.  Ayrıca Hotmail, Yahoo her ne kadar IP reputationınıza baksa da Gmail bunlardan ayrı bir politika izler.  Giden emaillerin okunma, reply edilme, yada junkdan inboxa taşınma oranlarına da bakar.

Transactional emaillerin platformdan gitmesi Gmail puanınızı artırır.

Web sitesi alt yapısı ne olursa olsun bu düzenlemeleri ve senkronizasonları rahatlıkla yapacağınız platformlar mevcuttur.

Sitenizin faaliyet alanına göre üyelerinizden bilgi alın, standart olarak isim, soy isim, email, adres, doğum günü bilgilerini almanız yerinde olur.

Emaillerde üyenize ismi ile hitap edebilir, adres bilgisinden gelir düzeyi kırılımını tahmin edebilir, doğum günlerinde otomatik tebrik emaili yada indirim kodu gönderebilirsiniz.

Tüm bunları yaptığınızda ilk adımı atmış olacaksınız.  Bu adımlar her tür işletme ve hizmet gurubu için gereklidir.

Bundan sonraki adımlar ise kategorinize göre çeşitlilik gösterecek, hedefe odaklı marketingin kapılarını aralayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *