5 Adımda Başarılı E-mail Pazarlaması Planı Nasıl Oluşturulur? – I

E-mail pazarlamasına için kampanya gönderimleri yapmak isteyip de nerden başlayacağınızdan emin değilseniz bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. İki parça halinde yazacağım yazımın bütün adımlarını takip edip tam olarak nasıl bir çalışma yapacağınıza karar verdiğinizde hem satış olarak, hem de marka bilirliğiniz açısından inanılmaz bir etkiyle karşı karşıya olacaksınız. İşte bu adımlardan bazıları:

1.) Okuyucularınızı tanıyın:

E-maillerin gönderimlerine başlamadan önce hedef grubunuzu tanımlamak isteyebilirsiniz. Birkaç e-bülten gönderiminizden sonra hem müşterileriniz sizi tanıyacak, hem de onların bültenleriniz üzerinde yapmış olduğu tıklamalarla kullanıcılarınıza hangi konuda bültenler ya da kampanyalar göndereceğiniz konusunda detaylı bilgilere de sahip olacaksınız. Örneğin; endüstri haberleri, pazarlama trendleri, ürün bilgileri veya özel teklifler gibi.

2.) Amacınızı Belirleyin:

İlk maddedeki ipucunu uyguladıktan sonra artık kiminle, nasıl iletişime geçebileceğinizi bilerek bilinçsizce kullanıcılarınızla iletişime geçmek yerine e-mail pazarlamasının ana hatlarını belirliyor olmalısınız. Göndermek istediğiniz kampanyaların amacının e-mail ile tüm kullanıcılarınızla aktif olarak iletişime geçmek olduğunu unutmamalısınız. Örneğin; Bu kitle için ne gibi faydalı bilgiler sağlayabilirim, bu kitle e-bültenlerimde benden tam olarak ne duymak ya da görmek istiyor gibi.

E-mail gönderimleriyle kullanıcılarınızla iletişime geçebiliyor olmanız, sizin onlara ne gibi içerik gönderebileceğiniz hakkında bilgi veriyor olacaktır. Eğer ne hakkında gönderim yapacağınızdan emin değilseniz de gönderilecek e-mailin içine içerikle birlikte amacınızı yazan kampanyanızı gönderin.

E-bülten gönderimlerinin en önemli parçası ise gönderdiğiniz içeriktir. İçerikte mutlaka okuyucularınıza onlara özel kişiler olduklarını hissettirin ve gönderdiğiniz içeriklerin gerçekten okuyucularınız için faydalı olacağını düşünerek gönderimlerinizi yapın.  (Yararlı ipuçları ve püf noktaları, araştırmalar ve anketler, özel teklifler ve özel kuponlar gibi gönderimler yapabilirsiniz.) Birçok kişi her gün e-mail bombardımanına uğradığından bültenlerinizi kısa tutun. Eğer uzun bir makale, görsel veya video gibi detayları da eklemek isterseniz, sadece bültenin başlığını veya kısa bir özetini koyarak web sitenize okuyucularınızı yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde de okuyucularınız hızlıca istedikleri bilgileri okuyarak, ilgilenmedikleri bilgileri hızlıca atlayabilirler.

E-mailin pazarlamadaki etkisini anlayıp yeni başlayanlar için konulabilecek bazı hedefler şu şekilde olabilir: Önümüzdeki yıl içerisinde  %20 oranında kullanıcı sayısını artırmak, web sitenize ve sosyal medya hesaplarınızdan size ulaşmak isteyen kullanıcıların detaylarını toplamak için form oluşturmak, gönderdiğiniz içeriklerle de bu sayıların ne kadar doğru orantılı olduğuna bakılarak online satışınızı raporlarla ölçümleyerek başarınızı ölçmek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *