Email Cevaplama Oranını Nasıl Arttırırsınız?

Email pazarlaması; Türkiye pazarında e-ticaret şirketleri için müşteriye en iyi, hızlı ve en kolay ulaşma yoludur. Müşterilerinizin “e-maillere yanıt verme oranını artırmak için neler yapabilirim” diye düşünüyorsanız aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Kişileştirme:

Müşterinizi veri tabanında aktif olarak tutabilmek için gönderdiğiniz kampanyaların haricinde bir sonraki adımda kişiselleştirmeler yapılmalısınız. E-ticaret siteleri; müşterilerinin önceki alımlarına bakarak onlara biraz daha yakından tanımaya çalışmalıdır. Kullanıcıların yaşam tarzı, coğrafi konumları, iş türleri gibi kişisel özellikleri kullanarak onlara bir adım daha yakın olabilirsiniz.

Bu verilerle aynı tip müşterilerinizi bir araya toplayıp hedef grubu haline getirebilir, daha sonrasında içeriğin tasarımını, kullanılacak ürünleri ve içerik mesajı oluşturmalısınız. İlk gönderimden sonra açılma oranlarınıza bakarak onlara vermiş olduğunuz değer ile içeriğinizi revize edebilir, okunma oranlarınızı bu şekilde artırabilirsiniz.

Davranış tabanlı:

Tetikleyici kampanyalar, müşterilerin e-mail davranışlarına göre gönderilen mesajlardır. Hoşgeldin mesajları, sipariş onayı/iptali, katalog isteği gibi kampanyalar hem müşterileriniz ile olan diyalogunuzu artırır, hem de müşteriniz ile olan kontağınızı artırmış olursunuz.

Bu tetikleyici mesajları belli bir altyapıdan otomatik olarak gönderebilirsiniz. Örnekle açıklamak gerekirse; bir müşteriniz ürünü sepete atıp daha sonra almadan sitenizden çıkış yaparsa yapılabilecek sonraki üç kampanya gönderiminin zamanları şu şekilde olmalıdır; 24 saat, 2 gün ve 5 gün sonunda.   Müşterilerinize belli süre aralıklarıyla tekliflerinizi göndererek kendinizi ve onların beğendikleri ürünleri hatırlatabilirsiniz.

Bu tarz tetikleyici email kampanyalarıyla hem müşteri sadakatini hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz. Ancak burada unutulmaması gereken önemli nokta çok fazla email gönderimi ile müşterinizi sıkarak markanızdan soğutulmamasıdır.

Güçlü Call-to-action:

Call to action gibi planlarda ise en önemli parça email tasarımının düzgün olmasıdır. “Hemen Al, Alışverişe Başla, Hemen Tıkla” gibi konu satırları ve görseller ekleyerek kullanıcınızda acil alma hissi yaratabilirsiniz. Kullanıcınız bu sihirli kelimeleri tıkladığında hem daha iyi okunma oranları elde edebilir, hem de sitenize davet ederek onları alışverişe yönlendirmiş olursunuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *