Revotrack ile Email ROI’nizi arttırın

Revotas’ın son dönemde kullanılmaya başlanılan bir özelliğinden bahsetmek istiyorum.

Bu özellik daha çok e-ticaret siteleri tarafından kullanılmaktadır.  Özetle e-ticaret sitesi için pazarlama emaili gönderiliyor, bu gönderilen emailin raporlarına göre örneğin 50.000 kişiye email gitmiş; bu kişilerden 5bini emaili okumuş ve bu okuyan 5bin kişiden 1000 tanesi siteye yönelerek ürünleri incelemiş. Siteye yönelen kişilerden 10 tanesi site üzerinden alışveriş yapmış.

Bu sayılar çalışma yaptığımız bir çok markada karşılaştığımız yüzdeleri gösteriyor. Kendi listelerinize gönderilerde %10-12 okunma oranları yakalamanız normaldir, tıklama yüzdesi ise emailin içeriği ile orantılı olup değişkenlik gösterir.

Siteye giren her 100 kişiden 1 kişisinin alışveriş yaptığı gerçeği ise e-ticaret alt yapısı sunan şirketler, e-ticaret dernekleri ve site sahiplerinin verdiği rakamlar ile doğrulanmıştır.

Bu noktada ciroyu artırmak için 2 adet seçeneğiniz var, ya 50bin değil 150bin kişiye email göndereceksiniz ya da tıklayıp siteye giren 1000 kişiden 10kişisine değil 20-25 kişisine ürün satacaksınız.

Birinci seçenekte listenizi 3 katına çıkarmak için ya reklam yaparsınız, ya da kötü yola gidip liste satın alırsınız, bu bağlamda okunma yüzdelerinin düşmesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz, gideriniz 2-3 kat artarken gelir 1-1,5 kat artmasına yol açabilir.

İkinci seçenekte gideriniz aynı kalır geliriniz 2ye katlar, peki 10 kişi alışveriş yapıyorken bunu 2-2,5 katına nasıl çıkaracaksınız?

İşte bu noktada Revotas yeni bir özellik ve kavram getirmiş.  Size daha çok email göndertmek yerine zaten mağazanıza giren kişilere daha çok ürün satmanızı sağlıyorlar.

Revotas alt yapısında kullanabileceğiniz, otomatik ve dinamik kampanyalar ile akıllı email pazarlama senaryoları sayesinde sağlayabilirsiniz.

Detayları Revotas müşteri hizmetlerinden alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *