Email Tasarımlarında Yapılan 6 Basit Hata ( 1.Bölüm)

Email gönderimi yapan markaların gönderimlerinde yaptığı hatalar gün geçtikçe artmaktadır ve yapılan bu hatalar okunma oranlarını direk etkisi olup, üyelerini kaybetmelerine neden olabilmektedir. Bu durum şikayet oranlarının artmasının da en büyük nedenlerinden biridir.
Bu tarz yapılan basit hataları 6 maddeyle sıralayabiliriz;


1. Yazı tipi, Font, Boyut ve Renk

Yapılan hatalardan bir tanesi yazı boyutlarının ya çok büyük, ya da çok ufak kullanılıyor olmasıdır. Önerdiğimiz yazı boyutları ise 12-14pt ‘dir. Aynı zamanda seçilen yazı fontlarını standart fontlardan seçmeniz çok daha doğru olacaktır. Zira her font her kullanıcının makinesinde yüklü olmaya bilir.

Bizim örnerdiğimiz standart font çeşitleri verdana, arial’dır.

Son olarak yazıların renk uyumuna da dikkat edilmesi gerekmektedir. Seçtiğiniz renklerin markanınızın kurumsal renklerine bağlı olması ve göz yormaması çok önemlidir.

2. Karmaşık ve Kafa Karıştıran İçerikler
Karmaşık içerikler hazırlamamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Tasarımlarınızı yaparken basit ve anlaşılır olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda biraz eğlenceli içerikler hazırlayıp, vermek istediğiniz mesajı açık olarak belirtmelisiniz. Bu şekilde kullanıcılarınızın ilgisini çekebilir aynı zamanda da okunma oranlarınızı arttırabilirsiniz.  Şaşırtıcı ve kafa karıştırıcı içeriklerden kaçınmanız çok daha faydalı olacaktır.

3. Tutarsız Mesaj ve Şablonlar
Kullanıcılara gönderilen mesajların içerikleri çok önemlidir. Başlıkta yazılan yazıyla gönderilen içeriğin birbiriyle tutarlı olması gerekir. Birbirleriyle tutarlı olmayan içerikler gönderildiğinde şikayet, ve listeden çıkma oranları çok daha fazla yaşanmaktadır.
Sizin maillerinizi açan sadık müşterilerinize içeriklerinizi gönderirken mümkün olduğunca tasarımlarınızın genel formatını değiştirmemeye özen gösterin. Tabi ki renklerde mesaj zaman ve içeriğine göre değişiklik olabilir.

Örneğin; Yılbaşı, Bayram ve genel pazarlama email içerikleri.
İçeriklerinizde en dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de iletişim bilgileriniz gibi sabit olan kısımların mümkün olduğunca yerlerini değiştirmemenizdir. Zira müşterileriniz her defasında bu bilgileri aynı bölümlerde arayacaklardır.

Önümüzdeki hafta geri kalan üç hatayı da paylaşıyor olacağım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *